in

Paus na 37. Saboru IDS-a u POREČU: Za svakega čovika svaki metar naše Istre. Pokazali smo da znamo izvući maksimum

Foto IDS - Sabor u Poreču

Danas je Istarski demokratski sabor održao 37. po redu Sabor stranke, obilježivši tako 34. godišnjicu uspješnog političkog djelovanja.

dalibor paus poreč
Foto IDS – Dalibor Paus u Poreču

Sabor je održan u Poreču, gdje su se uz članove najjače regionalne stranke u Hrvatskoj okupili gosti iz drugih lijevo-liberalnih političkih stranaka i organizacija – Davor Nađi (FOKUS), Darijo Vasilić (PGS), saborska zastupnica Natalija Martinčević (Reformisti), saborski zastupnici Davorko Vidović i Nikša Vukas (Socijaldemokrati), Enco Crnobori (HSU), Ivan Zrilić (HSS), Zdenko Pliško (ISU-PIP), Danko Bačac i Robert Salečić (Unija Kvarnera), Ivan Lukež (Demokrati) te Muhamed Muratagić (Vijeće Bošnjačke nacionalne manjine Istarske županije), predsjednik Županijske organizacije SDP-a Vili Bassanese i saborska zastupnica SDP-a Sanja Radolović, predsjednik Nezavisne platforme Sjever Matija Posavec te drugi uvaženi gosti.

U svom je uvodnom govoru predsjednik IDS-a Dalibor Paus poručio da smo „našim radom uvijek podizali razinu političke kulture u Hrvatskoj te pokazali da znamo izvući maksimum iz ovog visoko centraliziranog sustava upravljanja. U svemu onome na što možemo utjecati, iskoračili smo više nego ostali, ali želimo više. Želimo kvalitetnije obrazovanje i zdravstvo, bolje plaće i mirovine, priuštivo stanovanje, niske poreze. Želimo da Hrvatska bude zemlja gdje se poštuje zakon i red. Želimo sigurnost jedne uređene pravne države.“

– Istra je pokazala da umije i zna, zato sam uvjeren da je za naš daljnji napredak nužno spustiti ovlasti u svim samoupravnim područjima definiranima Ustavom RH – u zdravstvu, obrazovanju i socijalnim politikama. A za to ne pitamo tuđe šolde, već više svojih, kod nas u Istri zarađenih šoldi, kazao je predsjednik IDS-a. Govoreći o nadolazećim izborima, Paus je naglasio da je „cilj IDS-a biti svugdje gdje se donose odluke koje utječu na živote naših ljudi i naše regije“.

Foto IDS - Dalibor Paus u Poreču
Foto IDS – Konferencija za medije u Poreču

Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić okupljenima jeporučio da je „Istra najrazvijenija hrvatska regija, a to sigurno ne bi bila da u Istru nije utkana politika IDS-a, da IDS-ovi načelnici i gradonačelnici nisu realizirali brojne projekte, koji razvijaju gospodarstvo i donose bolji život građanima“.

– Kad je jak IDS, tad je Istra prosperitetna. Neka tako ostane i u budućnosti, istaknuo je Vasilić.

Predsjednik stranke Fokus Davor Nađi čestitao je IDS-u na 37 godina uspješnog djelovanja, „od mjesnog odbora do Europskog parlamenta“.

– Stranke poput Fokusa se u mnogočemu ugledaju na IDS i od IDS-a uče. Budite ponosni na Istru kao najrazvijeniju regiju u zemlji, to je i vaš veliki uspjeh. Postoje bolji primjeri i bolje politike od vladajuće politike u Hrvatskoj, postoji bolja Hrvatska i to ćemo pokazati na nadolazećim izborima, naglasio je Nađi.

Natalija Martinčević u ime stranke Reformisti i predsjednika Čačića istaknula je veliku važnost okupljanja stranaka političkog centra: „Imamo zajednički cilj – micanje HDZ-a s vlasti. Stranka na vlasti svodi se na korumpiranu kriminalnu organizaciju, koja ne bi smjela voditi ovu državu. Sad je trenutak da izađemo zajedno na izbore i razvijamo jednu bolju, reformiranu Hrvatsku, bez okova HDZ-ove politike, zaključila je Martinčević, piše u priopćenju pristiglog iz Ureda za odnose s javnošću IDS-a.

robert marić porečki fotograf

Sjajna vijest iz POREČA: Fotografija Roberta Marića među 50 najboljih na svijetu na Sony World Photography Awardsu

pixabay ured radnici kompjuter stol djelatnici posao

DVA IZ ISTRE: Objavljen popis 20 najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj