in

FINA OBJAVILA: Po DOBITI PODUZETNIKA Poreč je odmah iza tri najveća hrvatska grada

Foto Manuel Paljuh

Iza prvorangiranih poduzetnika Zagreba, po brojnosti poduzetnika i zaposlenih, ukupnom prihodu, dobiti razdoblja i konsolidiranom financijskom rezultatu (neto dobiti) su Split, Rijeka i Poreč, javlja FINA u svom izvješću za 2018. godinu.

Poreč je u 2018. imao 1.383 poduzetnika koji su zapošljavali 10.787 zaposlenika, s ukupnim prihodom od gotovo 6,9 milijardi kuna te konsolidiranim financijskim rezultatom od gotovo 638 milijuna kuna, priopćeno je iz Grada Poreča.

Među prvih 10 gradova prema konsolidiranoj (neto) dobiti poduzetnika u 2018. godini su još i Karlovac, Velika Gorica, Dubrovnik, Našice, Rovinj i Vukovar. U usporedbi s rang listom u 2017. godini, s popisa su ispali Zadar i Čakovec, koji su uz Osijek, Varaždin i Svetu Nedelju na rang listi 10 gradova po ostvarenom ukupnom prihodu poduzetnika u 2018. godini. Umjesto Zadra i Čakovca novi na rang listi po neto dobiti poduzetnika u 2018. godini su Našice i Rovinj.

Dobrim rezultatima poduzetnika sa sjedištem u Zagrebu najviše je doprinijela INA, u Splitu TOMMY, u Rijeci PLODINE, u Poreču PLAVA LAGUNA, u Karlovcu HS PRODUKT, u Velikoj Gorici LIDL HRVATSKA, u Dubrovniku JADRANSKI LUKSUZNI HOTELI, u Našicama NEXE GRUPA, u Rovinju MAISTRA i u Vukovaru ENERGIA NATURALIS.

Analiza rezultata poduzetnika potvrđuje veliki udio poduzetnika sa sjedištem u jednom od 10 gradova po kriteriju ostvarene neto dobiti u 2018. godini, koji je u broju poduzetnika 49,3%, u broju zaposlenih 52,1%, u ukupnim prihodima 62,6%, u dobiti razdoblja 66,9%, u gubitku razdoblja 55,2% i neto dobiti 74,6%.

POLA STOLJEĆA LJUBAVI PREMA ISTRI: Giancarlo Stival maketu samostana u Dajli darovao NOVIGRADU

Porečani tijesno izgubili u Velikoj Gorici