in

FUNTANA: Asfaltira se cesta od Istre do plaže, nakon sezone i ona iza kaštela

Funtana - Priprema za asfaltiranje ceste od Istre do plaže

Ovih dana završit će se u Funtani asfaltiranje puta koji spaja kamp Istra s gradskom plažom, koja je dosad bila neuređena i posuta šljukom. Ta je cesta bila u planu asfaltiranja, a kako saznajemo od predsjednika Općinskog vijeća Igora Žikovića, nije jedina. Što se tiče puta koji od kampa Istre vodi prema plaži, asfaltiranje košta oko 300 tisuća kuna, u čemu financijski zajedno sudjeluju Općina Funtana te hotelijeri Valamar Riviera i Maistra. Uredit će se ukupno oko 200 metara, a na kraju će se postaviti prepreke – kako se više ne bi moglo automobilima parkirati direktno na plaži.

Funtana - Priprema za asfaltiranje ceste od Istre do plaže
Funtana – Priprema za asfaltiranje ceste od Istre do plaže

Žiković naglašava da je to dosad bio slučaj, no odlučili su uvesti reda u tom dijelu naselja. Naglasio je da će se vozila moći parkirati samo na jednom, uređenom dijelu uz novoasfaltiranu prometnicu, te se više to neće moći uz put i u šumici. Naglasio je da će nakon sezone napraviti analizu cesta po naseljima, jer na mnogim mjestima nedostaje asfalta. Među prioritetima za uređenje i sanaciju su Dalmatinska i druge sporedne ulice. Što se tiče asfaltiranja ceste iza kaštela, koja spaja prometnicu za kamp Istra i onu koja vodi prema hotelima, ondje je to nužno, jer su u tom dijelu izgrađeni brojni objekti, odnosno obiteljske kuće i vile za odmor.

Pitanje asfaltiranja cesta za zadnjem je Vijeću aktualizirala vijećnica IDS-a Ivana Martinčević Prekalj, kojoj je načelnik Mladen Grgeta rekao da se nakon sezone kani krenuti u uređenje upravo ove ceste iza kaštela. No, potrebno je prethodno dobiti suglasnost nadležnog državnog ureda.

Foto LUP Poreč

Poreč: LUP otvorio izložbu Mediteran

Foto Istarski boćarski savez kadeti

U srijedu kadetsko prvenstvo u boćanju u Pazinu