in

FUNTANA dobiva prvu benzinsku crpku, a Općina više od 3 milijuna kuna

Lokacija buduće benzinske crpke u Funtani na cesti prema Poreču- Foto Tanja Kocijančić

Općinski vijećnici Funtane večeras su jednoglasno usvojili odluku da se dio parcele 284/3 (nakon parcelacije k. č. 284/3) proda jedinom ponuđaču koji se javio na natječaj – tvrtki Adria Oil iz Kastva, koja je ponudila nešto više od 3,4 milijuna kuna.

Lokacija buduće benzinske crpke u Funtani 30.07.2021. – Foto Tanja Kocijančić

Radi se o zemljištu nešto većem od 7.100 četvornih metara na ulazu u Funtanu iz pravca Poreča, s lijeve strane kojeg je općina pokušavala već godinama prodati. Urbanističkim planom na tom je mjestu planirana benzinska crpka, koju Adria Oil kani početi graditi već ove zime.

Općinski vijećnici Funtane 30.07.2021. – Foto Tanja Kocijančić

Kako je istaknuo načelnik Mladen Grgeta, Adria Oil je već izgradila nekoliko benzinskih postaja na području Rijeke, ali ima ih i u Istri, primjerice u Žminju. Pa će tako Funtana u sklopu te investicije dobiti, osim mogućnosti točenja goriva u svom mjestu, još i trgovinu, kafić, autopraonicu a vjerojatno i neki info punkt ili agenciju.

Načelnik se ponadao da će na toj benzinskoj crpki posao pronaći i Funtanjani.

S druge strane, novac koji će dobiti od prodaje zemljišta poslužit će za podmirenje dijela troškova obnove stare škole, što također počinje najesen. Projekt rekonstrukcije stare škole vrijedan je ukupno pet milijuna kuna, a ondje će se preseliti općinski uredi, uredit će se i nova općinska vijećnica te prostori za udruge i društvena zbivana.

novigrad

NOVIGRAD: Najbrojniji gosti Slovenci i Nijemci, sezona iznad očekivanja

DVD Buje traži volontere i pomoć za završetak vatrogasnog doma