in

Građani POREŠTINE odsad mogu plaćati račune Usluge bez naknade kroz novu aplikaciju. Isto vrijedi i za Grad Poreč

Foto Tanja Kocijančić - Presica u Gradu Poreču

Mogućnost plaćanja računa putem Keks Paya bez naknade dostupna je u Usluzi Poreč već danas i odmah se može koristiti.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

U Maloj vijećnici Grada Poreča danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljena nova usluga Grada Poreča i Usluge Poreč za građane koja omogućava plaćanje režija bez naknade kroz Keks Pay aplikaciju. Već mogu kroz ovu aplikaciju plaćati i račune Istarskog vodovoda.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Više informacija dali su novinarima gradonačelnik Loris Peršurić, direktor Usluge Luka Maleš, Boris Blažević iz Keks Paya, pročelnica Upravnog odjela za financije Grada Poreča Tatjana Matošević, a prisutna je bila i voditeljica porečke ispostave Erste banke Mariela Šverko Turkalj.

-Grad, njegove tvrtke i ustanove aktivno rade na digitalizaciji svojih usluga, pa i transparentnosti u svom radu – od izbora za direktora Usluge i ostalih gradskih tvrtki pa do aplikacije koja omogućava isplate iz gradskih proračuna i digitalnih obrazaca. Ovo je još jedan korak naprijed u digitalizaciji i pojednostavljenju života naših građana. Keks Pay omogućuje jednostavno plaćanje računa i bez naknade. Za sada krećemo s gradskom upravom i Uslugom, a već aktivno radimo na tome da u sustav ubacimo i vrtiće, plaćanje produženog boravka, Dom za starije i ostale ustanove kako bi građani za njihove usluge jednim potezom prsta mogli podmiriti svoje obaveze, rekao je Peršurić.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Keks Pay aplikacija u vlasništvu je Erste banke ali mogu je koristiti i korisnici svih drugih banaka. Jednostavna je i laka za korištenje, a omogućava građanima plaćanje računa bez plaćanja naknada zauvijek. Skida se na mobitel kao aplikacija, također besplatno. Inače, služi i za jednostavno plaćanje parkinga, računa Istarskog vodovoda, za plaćanje direktno na tekući račun prijatelja i članova obitelji i slično, a trenutno već ima više od 270.000 korisnika od kojih su 75 posto klijenti drugih banaka. Posebno je pogodan i praktičan za osobe koje žive u inozemstvu a moraju plaćati režije u Hrvatskoj, primjerice za svoje vikendice i slično, jer ovako račune primaju digitalnim putem.

Također, aplikacija kroz Push obavijest (notifikacije na mobitelu) u tri navrata obavještava korisnike – kada je račun zaprimljen u KEKS PAY, te na datum dospijeća i 15 dana nakon dospijeća, ukoliko do tada računi nisu već podmireni.

– Ono što korisnici ističu kao veliku prednost KEKS PAY-a je jednostavnost korištenja usluge. Dovoljno je preuzeti aplikaciju, zatim unutar aplikacije potražiti opciju režije i zatražiti prijavu. Kada korisnik uspješno izvrši prijavu, računi više neće stizati na kućnu adresu, već se putem aplikacije stizati u digitalnom obliku. Zatim na jednom mjestu potezom prsta možete sve račune platiti istovremeno, a KEKS PAY je ujedno i arhiva vaših računa jer se čuvaju svi plaćeni računi, kao i PDF verzije računa – sve ono što smo nekada radili s poštom i fasciklima. Kompletan uvid u sve izvršene transakcije biti će dostupan punih 11 godina, zaključio je Blažević.

Usluge su za građane Poreča već aktivne, te je aplikacija besplatna i dostupna za preuzimanje na Google Play ili Apple Storeu.

Grad Poreč radi na tome da u sustav Keks Paya uvede svoje svoje ustanove i tvrtke, jer se time postižu višestruke uštede. Po svakom računu, naglasila je pročelnica Matošević, Grad plaća 2,80 kuna Keks Payu, što je manje od slanja računa za što su samo poštanski troškovi veći od tri kune.

Direktor Usluge Maleš kazao je da će, osim navedenih ušteda, u konačnici biti manje otpada.

Građani Poreštine dobit će s idućim računom Usluge za zbrinjavanje otpada informativni letak u kojem će pojasniti sve prednosti Keks Paya i kako ga koristiti.

Foto Gradska knjižnica Buje

NOĆ KNJIGA U BUJAMA: Humanitarni sajam, književna večer s Đaninom Bubolom i radionica za djecu

Primjer bespravne gradnje na poljoprivrednom zemljišta na području Općine Marčana

Daus: IDS pozdravlja zabranu parcelacije poljoprivrednog zemljišta na male čestice