in

HGK traži popuštanje mjera za vozače u međunarodnom prometu i autoškole

Ilustracija

Hrvatska gospodarska komora zatražila je od Stožera civilne zaštite popuštanje mjera koje se primjenjuju na vozače u međunarodnom cestovnom teretnom prometu, kao i početak rada autoškola od 11. svibnja.

Komora na traženje članica iz Udruženja cestovnog teretnog prometa HGK predlaže da se mjere karantene i kućne izolacije za međunarodne vozače provode po istim uvjetima koje imaju i vozači u tuzemnom transportu.

“Po trenutnim propisima vozač ne smije napuštati kuću, odnosno smještaj u kojem provodi samoizolaciju, osim u slučaju poziva poslodavca za obavljanje prijevoza. Povratkom iz strane zemlje počinje im teći novi ciklus samoizolacije, a izmjenjivanje ciklusa vožnje i boravka u kućnoj izolaciji u ovom režimu može potrajati i do mjesec dana, u nekim slučajevima i više. Kako vozači u ovom režimu nemaju simptome bolesti, Komora smatra da im treba im biti omogućen odlazak u trgovinu i ljekarnu te ograničeni boravak izvan kuće kao i ostalim građanima”, kazala je potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze Mirjana Čagalj.

Udruženje autoškola HGK također predlaže popuštanje mjera kako bi se omogućio nastavak osposobljavanja kandidata za vozače od 11. svibnja, uz primjenu horizontalnih i specifičnih mjera zaštite.

U ovom udruženju smatraju da se uz edukaciju osoblja i strogo pridržavanje zdravstvenih propisa može nesmetano održavati teoretska i praktična nastava. Stožeru su uputili i konkretne prijedloge kako se sve to može realizirati.

Izvor Privredni.hr

NOVIGRAD: Gradonačelniku smanjena plaća, a poduzetnicima nova olakšica za lakše preživljavanje „korone“

Nakon višetjednog pada cijene od ponoći poskupio benzin