in

HGK: U kreiranju turističke ponude nužna suradnja putničkih agencija i obiteljskog smještaja

Potrebna je zajednička suradnja putničkih agencija i predstavnika obiteljskog smještaja u kreiranju turističke ponude, odnosno turističkog proizvoda, zaključeno je na okruglom stolu o ulozi putničkih agencija u povećanju obujma usluga smještaja u domaćinstvu, koji je održan u HGK – Županijskoj komori Pula prošlog tjedna.

Predsjednik Strukovne grupe putničkih agencija HGK – Županijske komore Pula Euro Juričić istaknuo je kako je ovaj okrugli stol koji je održan u hibridnom obliku (dijelom i online) prvi korak u uspostavljanju jače suradnje između putničkih agencija i predstavnika obiteljskog smještaja.

Na okruglom stolu predstavljeni su posebni oblici ponude koje provode putničke agencije u Istri, a koji bi mogli obogatiti boravak gostiju, odnosno predstavljati glavni motiv dolaska gostiju u Istru, a ujedno i produžiti turističku sezonu. Naime, mnoge putničke agencije provode programe koji se mogu odvijati i u zimskim mjesecima, istaknuo je Juričić. Stoga je vrlo bitno da obiteljski smještaj prepozna potencijal specifičnih usluga koje nude putničke agencije, kako bi se na taj način gostima moglo ponuditi dodatno zadovoljstvo za vrijeme boravka.

Predsjednica HGK – Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić istaknula je kako je predstavljanje specijalističkih programa i profesionalne usluge putničkih agencija prilika obiteljskom smještaju za ulazak u partnerstva kojima će ojačati svoje pozicije na tržištu u ovoj izuzetno zahtjevnoj turističkoj godini kada će prednost Istre kao sigurne destinacije biti presudna.

Sigurnost gostiju i atraktivni posebni programi za goste koje vrlo uspješno kreiraju i nude putničke agencije, te aktualna zakonska regulativa bit će glavne teme Foruma obiteljskog smještaja koji je u pripremi.

Forum će organizirati HGK – ŽK Pula u skladu s mjerama dozvoljenog fizičkog okupljanja čim bude moguće, pa se pozivaju svi predstavnici obiteljskog smještaja da se uključe.

Predsjednik Sekcije zajednice obiteljskog turizma HGK – ŽK Pula Miroslav Pretula istaknuo je kako je obiteljski turizam nositelj bazične turističke ponude, dok su putničke agencije nositelji dodatne ponude, pa je stoga važno međusobno bolje povezati ove dionike u turističkom sektoru.

Kako bi se predstavnici obiteljskog smještaja upoznali s postojećim specifičnim uslugama i programima koje nude putničke agencije, te radi postizanja njihove bolje umreženosti, HGK – ŽK Pula započet će s izradom Kataloga usluga putničkih agencija u digitalnom obliku.

Na okrugom stolu sudjelovali su i zamjenica predsjednika Strukovne grupe putničkih agencija HGK – ŽK Pula Anamarija Pustijanac Vinković, član Sekcije zajednice pustolovnog turizma HGK – ŽK Pula Mladen Draguzet, te Zdenka Majcan (Istriana travel), Edvard Lesnik (Uniline d.o.o.), Darija Čelić Trajčeski (Travel Atico d.o.o.) i Danijel Šestan (Maremonti Istra d.o.o.).

Izvor HGK – Županijska komora Pula

Mladić kod Marčane ukrao drva

Zima se ne predaje, stiže osjetno zahladnjenje