in

Zima se ne predaje, stiže osjetno zahladnjenje

Vojak - Denis VIŠKOVIĆ/ISTTRAMET

Pretežno vedro je jutros diljem Hrvatske, zahvaljujući anticiklonalnom grebenu koji je ojačao sa sjeverozapada. Iako je jutros sunčano, vjetrovito je na moru, gdje dominiraju bura i tramontana i pušu jakim intenzitetom, olujnim na udare. Vjetrovito će biti i u nastavku dana, osobito na srednjem i južnom dijelu Jadrana.

U drugom dijelu dana lokalno će porasti naoblaka i treba računati na slabu kišu, većinom u unutrašnjosti, gdje je u gorju može pasti i malo snijega.

I sutra će lepršati snježne pahulje u gorju, dok u ostatku unutrašnjosti prolazno može biti slabe kiše. Nestabilno će biti i u drugom dijelu tjedna, i ono što je najvažnije, osjetno će zahladnjeti. Temperature će biti značajno niže od onih uobičajenih za ovo doba godine, spuštanjem hladne zračne mase sa sjevera Europe.

Čini se da će se hladan zrak dulje zadržavati nad našim područjem, prognoza je meteorologinje na N1.

Istrametova prognoza:

UTORAK: Djelomice sunčano vrijeme, povremeno uz umjerenu naoblaku, naročito u gorskom području. Puhat će slab do umjeren, ponegdje jak sjeverac i bura. Jutarnje temperature zraka od -3 do 5 °C, dnevne vrijednosti između 11 i 14 °C.

SRIJEDA: Djelomice sunčano vrijeme, povremeno uz povećanu naoblaku, naročito u gorskom području gdje može biti pljuskova snijega. Puhat će slab do umjeren, ponegdje jak sjeverozapadnjak i bura. Jutarnje temperature zraka od -4 do 5 °C, dnevne vrijednosti između 10 i 13 °C.

HGK: U kreiranju turističke ponude nužna suradnja putničkih agencija i obiteljskog smještaja

Poreč: Na Vialama obnavlja se prometna signalizacija – odlaze betonske gljive!