in

Hrvatska pošta podigla cijene svojih usluga. Evo kao su to opravdali

Foto Hrvatska pošta

Hrvatska pošta značajno diže plaće, ali i cijene svojih usluga.

Evo što je Pošta objavila na svojim službenim web stranicama.

„U razgovoru sa socijalnim partnerima, Uprava Hrvatske pošte postigla je dogovor o povećanju plaća za sve radnike od 25%. Nakon što je prošle godina plaća za 8.000 radnika na operativnim poslovima povećana za 20%, novo povećanje odgovor je na izazove tržišta rada s kojima se suočavaju svi poslodavci, kako globalno tako i lokalno.
 
Hrvatska pošta u potpunosti je svjesna kako je povećanje plaća jedini pravi odgovor na povećanu fluktuaciju radnika. Trenutni trendovi na tržištu rada zahtijevaju poboljšanje materijalnih uvjeta radnika, jer stabilnost poštanskog sustava ovisi o poštarima, dostavljačima, vozačima i šalterskim radnicima.
 
Ukupno ulaganje u povećanja primanja radnika iznosit će gotovo 30 milijuna eura godišnje.
 
„Drago nam je što smo uspješno i brzo postigli dogovor sa socijalnim partnerima. Upravi Hrvatske pošte prioritet je da kolegicama i kolegama osiguramo financijsku stabilnost, a time i dugoročno uspješno poslovanje tvrtke. Zadovoljni radnici pretpostavka su za dodatno povećanje produktivnosti i profitabilnosti te ključ kvalitetne usluge i zadovoljstva naših korisnika“, rekao je Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte.

Kako je objavio Index.hr, Pošta je od početka srpnja povećala cijene brojnih usluga. Kažu kako su, unatoč povećanju, i dalje među najjeftinijima u EU.

Prema novom cjeniku, slanje običnog pisma unutar Hrvatske stoji 0.58 eura, što je 23 posto više nego dosad. Cijena prioritetnog pisma do 50 grama sada iznosi 1 euro (ranije 0.86 eura). Preporučena pošiljka pak sad stoji 2.10 eura te je skuplja za 29 posto. Slanje običnog pisma izvan Hrvatske od srpnja stoji 1.70 eura, što je skuplje za 49 posto (dosad je cijena bila 1.14 eura). Cijena prioritetnog pisma do 50 grama izvan Hrvatske sada stoji 2.20 eura umjesto prijašnjih 1.86 eura. Slanje paketa do jednog kilograma putem usluge Paket24 po novome stoji 5.60 eura, što je poskupljenje od otprilike 8 posto.

U Hrvatskoj pošti poskupljenje usluga opravdavaju velikim povećanjem svih troškova te su bili prisiljeni povući nepopularnu mjeru kako bi osigurali “financijsku stabilnost za 9200 radnika”. 

Cijeli članak na portalu Index.hr pročitajte OVDJE

Nepropisno parkiran Ferrari u centru Poreča - Foto Istra Terra Magica

LJETO U ISTRI: U centru Poreča nepropisno parkirao Ferrari. Ima li vlasnik euriće za platiti parking?

novigrad-urbani-4-vrtovi-tanja-kocijančić-3-7-2023.jpg

Grad Novigrad objavio drugi natječaj za zakup malih vrtova za sadnju voća i povrća