in

Istarska županija dodjeljuje 2,3 milijuna kuna za poljoprivredne projekte

Istarska županija, putem Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo raspisala je Javni poziv za financiranje projekata/programa udruga u okviru javnih potreba poljoprivrede, šumarstva, lovstva, ribarstva i vodnog gospodarstva Istarske županije za 2021. godinu. Za tu je svrhu u županijskom proračunu osigurano ukupno 2.360.000 kuna. Najniži iznos koji se može dobiti je 1.000 kuna, a najviši 400.000 kuna.

Poziv je namijenjen udrugama čija temeljna svrha nije stjecanje dobiti, koje su programski usmjerene na rad u poljoprivredi, šumarstvu, lovstvu, ribarstvu i vodnom gospodarstvu na području Istarske županije, a prvenstveno one čiji su projekti/programi i aktivnosti usklađeni sa Županijskom razvojnom strategijom i ostalim strateškim programima Istarske županije. Pozivom su definirana prioritetna područja poput organizacije manifestacija i učešće na manifestacijama iz područja poljoprivrede, šumarstva, lovstva, ribarstva i vodnog gospodarstva; unapređenja proizvodnje autohtonih i izvornih proizvoda s oznakom kvalitete te autohtonih pasmina uključujući i proizvode na bazi divljači, autohtonih kultivara te unapređenja ekološke i integrirane poljoprivrede i pčelarstva  te primjena novih tehnologija u poljoprivredi; unapređenja lovstva, razvojnih programa u sektoru lovstva, te koordinacije lovozakupnika zajedničkih lovišta itd. 

Rok za podnošenje prijava je 3. veljače 2021. godine.

Cjeloviti tekst natječaja, kao i potrebni prijavni obrasci dostupni su na službenim mrežnim stranicama Istarske županije (rubrika Natječaji), priopćeno je iz županije.

Općina Tar-Vabriga poziva žene na besplatan mamografski pregled

NK VRSAR: Sve ekipe ostvarile solidne rezultate u jesenskom a sad čekaju proljetni dio prvenstva