in

Općina Tar-Vabriga poziva žene na besplatan mamografski pregled

Općina Tar-Vabriga u sklopu provedbe projekta Istarske županije „Plan za zdravlje – prioritet rak dojke“ poziva žene na besplatan mamografski pregled pri Specijalističkoj radiološkoj ordinaciji dr. Jovanovića u Poreču.

-Molimo sve zainteresirane žene sa prebivalištem na području naše općine da se jave u općinsku upravu, Istarska ulica br. 8 kako bi u što kraćem roku dobile potvrde o ostvarivanju prava na besplatan mamografski pregled. Kontakt broj je 052/443-120 ili 091 443 0042, poručuju iz općine.

Zbog velikog broja novootkrivenih promjena na dojkama tijekom zadnjih godina, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije u prioritete djelovanja svrstao je prevenciju i rano otkrivanje tumora dojki. U te aktivnosti uključena je preventivna mamografija.

Mamografija je radiološki pregled kojim se mogu otkriti tumori premaleni da se otkriju samopregledom. Danas je prihvaćena kao prva među metodama za rano otkrivanje promjena na dojkama. Preporučuje se svim ženama starijima od 40 godina života.

ISTRAMET: Temperature u Istri pale do -9 °C, bit će još hladnije

Istarska županija dodjeljuje 2,3 milijuna kuna za poljoprivredne projekte