in

Istarski BAT jedini u Europi proizvodi najsuvremenije bezduhanske proizvode veo™

10.11.2023., Kanfanar - Predsjednik Vlade Andrej Plenkovic posjet Istarskoj zupaniji zapoceo je u Kanfanaru, gdje se se sastao s Upravom BAT Adria.
  • U posljednje dvije godine u tvornici u Kanfanaru otvoreno je 150 novih radnih mjesta, a uz proizvodnju i izvoz najsuvremenijh bezduhanskih grijanih proizvoda brenda veoTM, planiraju zaposliti još 50 zaposlenika 
  • Potvrđena ključna uloga Hrvatske za BAT-ovu globalnu transformaciju poslovanja prema novim kategorijama duhanskih i nikotinskih proizvoda sa smanjenim rizikom*

Nakon pokretanja investicijskog ciklusa od 80 milijuna eura u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode, BAT-ova tvornica u Kanfanaru postala je jedina u Europi koja proizvodi i izvozi najsuvremenije bezduhanske grijane proizvode veo™. Uz kontinuirane investicije u proizvodnju novih kategorija proizvoda, tvornica je u prethodne dvije godine zaposlila preko 150 zaposlenika, a u sljedećoj godini planiraju zaposliti još 50 zaposlenika. 

Tvornica u Kanfanaru jedna je od BAT-ovih tvornica s najširim proizvodnim asortimanom u kojem sve veći udio čine nove kategorije duhanskih i nikotinskih proizvoda koji transformiraju industriju. 

Iznimno smo ponosni što je tvornica u Kanfanaru na globalnoj razini u BAT Grupi odabrana da bude europski centar proizvodnje najsuvremenijih bezduhanskih grijanih proizvoda veo™. Jačanje proizvodnje novih kategorija proizvoda, i duhanskih grijanih i sada novih bezduhanskih grijanih proizvoda, u kanfanarskoj tvornici još čvršće postavlja Hrvatsku u samo središte transformacije BAT-a prema proizvodima smanjene štetnosti. Naš novi proizvod spoj je postojećih istraživanja i izvanrednih inovacija, te predstavlja sljedeći korak na našem putu prema Boljem sutra (A Better TomorrowTM)”, izjavio je Zvonko Kolobara, generalni direktor BAT Adria. 

Uz novu proizvodnju i izvoz na europska tržišta, prvi bezduhanski grijani proizvod brenda veo™ dostupan je i na hrvatskom tržištu. Osnovu proizvoda veo™ čini rooibos, biljka koja se obično konzumira u obliku bezkofeinske biljne infuzije, a potrošačima pruža bezduhansku alternativu pušenju. Ovaj inovativni proizvod kompatibilan je s uređajem za grijanje glo, te odraslim korisnicima novih generacija proizvoda i pušačima pruža alternativu cigaretama, koja ne sadrži duhan niti dolazi do sagorijevanja prilikom korištenja. Umetci veo™ napravljeni su od rekonstituiranih listova rooibosa, koji su tijekom proizvodnog postupka natopljeni nikotinom visokog stupnja čistoće i različitim okusima. veo™ je  u Hrvatskoj dostupan od kraja rujna 2023., navodi se u priopćenju BAT-a.

* Temeljeno na pouzdanosti dokaza i pod pretpostavkom da je napravljen potpuni prijelaz s pušenja cigareta. Proizvodi nisu bez rizika i izazivaju ovisnost.

Panel rasprava dani turizma rovinj

Dani turizma u Rovinju o održivosti: Kako pobijediti u borbi protiv masovnog turizma?

Dodijeljene hrvatske turističke nagrade u Rovinju: Dubrovnik šampion. Funtana ima najbolji kamp, a Pula hotel