in

Istra ima prvu hrvatsku komunalnu tvrtku koja prima i kriptovalute

Foto Mohamed Hassan za Pixabay - Ilustracija

Novim uslugama i mogućnostima olakšati ćemo i ubrzati našim potrošačima mogućnosti podmirivanja svojih mjesečnih računa za vodne usluge, rekli su iz tvrtke.

Kad je budućnost u pitanju, Istarski vodovod iz Buzeta, kumunalna tvrtka koja životno važnom, ili najvažnijom, tekućinom opskrbljuje velik dio Istre, uključujući i turističke gigante poput Rovinja, Poreča i Umaga na čijem se pordručju nalazi i veliki broj vlasnika kuća i apartmana iz drugih država EU, uvela je mogućnost plaćanja vode – kriptovalutom! Istarski vodovod je tako postao avangardom, odnosno prvom hrvatskom komunalnom tvrtkom koja omogućava korisnicima da kriptovalutama plate svoje račune.

– Želja nam je prilagoditi se svim suvremenim načinima plaćanja, a u slučaju kriptovaluta djelomično biti i ispred svoga vremena. Novim uslugama i mogućnostima olakšati ćemo i ubrzati našim potrošačima mogućnosti podmirivanja svojih mjesečnih računa za vodne usluge, pogotovo onima koji svoje obveze podmiruju iz inozemstva, a nije zanemarivo da će ovim načinima plaćanja potrošači biti lišeni plaćanja provizija i ostalih dodatnih troškova i to sve iz udobnosti svoga doma. No tu nećemo stati jer namjera nam je u idućem razdoblju potrošačima digitalizirati i pojednostaviti proces podnošenja zahtjeva za novi vodovodni priključak, kako bi većinu postupaka mogli izvršiti putem web aplikacije bez nepotrebne papirologije i dolazaka u naše poslovne jedinice, istaknuo je Mladen Nežić, direktor Istarskog vodovoda.

Dakle kad je u pitanju voda iz Istarskog vodvoda plaćati se može uobičajenim kreditnim i debitnim karticama, mobilnim digitalnim novčanicima Aircash i KEKS pay kao kriptovalutama poput Bitcoina, Ripplea, EOSa, Stellara, Bitcoin casha te Ethereuma.

Izvor Istarski vodovod Buzet

župan s predstavnicima talijanske unije i vijeća talijanske manjine istarske županije

Župan s predstavnicima Talijanske unije i istarskog Vijeća talijanske manjine: Fokus na dvojezičnosti i dijalektima

vladimir torbica lara stranić paolo bilić srednja škola mate balota poreč

Poreč: Paolo Bilić i Lara Stranić najbolji na Zavičajnom kvizu KRASNA ZEMLJO