in

KAŠTELIR-LABINCI: Dan otvorenih vrata u Ribarskoj zadruzi Istra – Pouzdan partner s bogatom ponudom ribljih proizvoda

Ribarska zadruga Istra - Dan otvorenih vrata 2022. - Foto Tanja Kocijančić

Ribarska zadruga Istra, smještena u Poslovnoj zoni u Općini Kaštelir-Labinci, danas je održala svoj prvi Dan otvorenih vrata u kojima je ugostila ugostitelje, hotelijere, predstavnike javnih ustanova, te Nacionalnog parka Brijuni. Cilj je bio informiranje budućih partnera o proizvodnim procesima kojima se Ribarska zadruga bavi, odnosno s bogatom paletom ribljih gotovih proizvoda, kao i s asortimanom drugih proizvoda iz programa HoReCa. Proizvodni pogon u ponudi ima i uslugu čišćenja svježe i smrznute ribe po povoljnoj cijeni, što je, kako je u uvodu objasnio upravitelj zadruge Robert Momić, važno kod pripreme hrane. Naime, ugostiteljski objekti imaju svake godine sve više problema s pronalaskom radne snage, pa će im biti lakše i brže ako dobiju već očišćene školjke, morske plodove i ribe.

Ribarska zadruga Istra - Dan otvorenih vrata 2022. - Foto Tanja Kocijančić
Ribarska zadruga Istra – Dan otvorenih vrata 2022. – Foto Tanja Kocijančić

Kako je naglasio Momić, mogu ponuditi čak i rezanje na kockice i drugog što je ugostiteljima potrebno.

Ribarska zadruga Istra je osnovana 2004. godine i trenutno ima nešto manje od 40 članova, ribara sa sjeverozapadne obale Istre, čiji se proizvodi mahom plasiraju na strana tržišta. Prošla godina bila je turistički neočekivano dobra, te su ugostitelji pri kraju sezone imali nestašicu ribljih sirovina.

Ribarska zadruga Istra - Dan otvorenih vrata 2022. - Foto Tanja Kocijančić
Ribarska zadruga Istra – Dan otvorenih vrata 2022. – Foto Tanja Kocijančić

-Željeli bismo stvoriti sigurne uvjete i suradnju kako bi se opskrba ribljih proizvoda nesmetano odvijala u svim objektima tijekom cijele turističke sezone, naglasio je Momić i dodao da planiraju organizirati još ovakvih dana otvorenih vrata kako bi potencijalne partnere upoznali s bogatom paletom proizvoda i usluga koje nude.

Današnji posjetitelji obišli su najprije gornji kat objekta u kojem se nalaze uredi, a zatim pogon na prizemlju u kojem su djelatnice čistile školjke i sipe. Pogledali su bogat asortiman svih vrsta riba i ribljih proizvoda. Osim jadranskih riba i morskih plodova, u ponudi su i losos i druge vrste riba iz uvoza.

Svi koji su zainteresirani mogu se javiti na e-mail adresu: info@riba-istra.hr ili na broj telefona: 052/647-546; 091 443 1202.

Ribarska zadruga Istra - Foto Tanja Kocijančić 2022 dan otvorenih vrata
Ribarska zadruga Istra – Foto Tanja Kocijančić

Dodajmo da je ovaj ribarski pogon u Labincima otvoren 2017. Bila je to investicija od  14 milijuna kuna.

Projekt izgradnje pogona, kojeg je inicirala Istarska županija, pokrenut je s ciljem stvaranja dodane vrijednosti sirovini, kao i omogućavanja veće cijene i lakšeg plasmana polugotovog ili gotovog proizvoda na tržište. Županija je prva prepoznala trendove, odnosno važnost okrupnjivanja ribara kroz osnivanje ribarskih zadruga. Osnivanje zadruga istarskim se ribarima omogućuje novi oblik funkcioniranja, te se poboljšava i unapređuje njihovo poslovanje.

Istarska županija je zajedno s istarskim lokalnim akcijskim grupama u ribarstvu (LAGUR) inicirala i projekt “More od malih nogu” s ciljem uvođenja ribe u prehranu predškolskih ustanova i škola, a upravo je želja ovog pogona još više plasirati ribu školama i vrtićima.

Stoga poziv za posjet pogonu vrijedi i za ostale javne ustanove u Istri.

Foto di Mikes-Photography da Pixabay

Bez vode 16. veljače Mugeba i St. Bečić

Foto Inceptum Sport

Poreč će dobiti novi shopping centar na Facinki sličan rovinjskom