in

Poreč će dobiti novi shopping centar na Facinki sličan rovinjskom

Retail park u Rovinju - Foto Inceptum Sport

Novi vlasnik parcele u Poslovnoj zoni Facinka, kupljene od Grada Poreča, zagrebačka firma Inceptum Sport, potvrdio nam je da će graditi shopping centar po uzoru na onaj koji se uskoro otvara u Rovinju. Novi tzv. retail park nalazit će se iza Lidla i Galerije, odnosno uz prometnicu Poreč – Varvari.

Foto Inceptum Sport
Foto Inceptum Sport

Predsjednik Uprave Inceptum Sporta Željko Lukač nije nam mogao još reći koje će biti marke u novom shopping centru na Facinki, ali uvjeren je da će interes biti velik.

-Naša grupacija ulaže u razvoj retail parkova diljem Hrvatske. U Istri, uz Rovinj koji planiramo otvoriti pred Uskrs, imamo kupljeno zemljište u Labinu i Poreču. Na lokaciji Facinka imamo u planu realizirati projekt sličan onom u Rovinju koji je u zadnjoj fazi realizacije. Pošto se Ugovor s gradom Porečom još nije potpisao, nismo vam u mogućnosti davati nikakve informacije koji bi eventualno najmoprimci došli u obzir. O imenima najmoprimaca možemo govoriti u trenutku kad se potpišu predugovori o iskazivanju interesa za novu lokaciju a sve na osnovu koncepta (idejnog rješenja) budućeg objekta.  Međutim, sigurni smo da će za ovu lokaciju biti dovoljan velik interes raznih trgovačkih lanaca i novih brendova, kazao nam je Lukač

Grafički prikaz prodane parcele Inceptum Sportu

Podsjetimo. Prije tjedan dana objavili smo da je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Poreča donijeta odluka o prodaji zemljišta u Poslovnoj zoni Facinka za što će proračun inkasirati skoro 15,3 milijuna kuna. Početna cijena bila je 120 eura po četvornih metru, a zagrebačka firma Inceptum Sport ponudila je 134 eura za parcelu površine 15.161 četvornih metara koja se nalazi uz prometnicu Poreč – Varvari, prije kružnog toka s lijeve strane. Radi se o k.č. 4215/1, k.o. Poreč, u 15161/22189 dijela.

Drugi ponuđač bio je poznati trgovački brend Pevex koji je ponudio 13,65 milijuna kuna.

Neki od brandova koji će se naći u retail parku Rovinj su Muller, Intersport, Optika Anda, Pepco, Bipa, Teddi, Kik, MASS, Hespo, Zoo City i kafić Leggiero.  Neke od ovih trgovačkih marki Poreč već ima u robnoj kući Riva Mall i shopping centru Galerija.

Ribarska zadruga Istra - Dan otvorenih vrata 2022. - Foto Tanja Kocijančić

KAŠTELIR-LABINCI: Dan otvorenih vrata u Ribarskoj zadruzi Istra – Pouzdan partner s bogatom ponudom ribljih proizvoda

Foto OŠ Tar-Vabriga

TAR: „Sportom do zdravlja“ – Terenska nastava petaša u Istarskim toplicama