in

KAŠTELIR: Potpisan ugovor za izgradnju prve benzinske pumpe

Foto Tanja Kocijančić . Potpisivanje ugovora za gradnju benzinske crpke u Labincima

U upravi Općine Kaštelir-Labinci danas su načelnik Đulijano Petrović i predsjednik Uprave tvrtke Rox Ivo Krištić potpisali ugovor o pravu gradnje prve benzinske crpke s pratećim sadržajima. Novi objekt po najmodernijim standardima izgradit će se točno preko puta ulaza u Poslovnu zonu Labinci, a investitor po ugovoru ima rok od dvije godine da objekte stavi u funkciju. Kaštelirci, ali i svi koji dolaze u ovu općinu, moći će uz glavnu cestu prema Vižinadi koristiti ondje i autopraonicu, trgovinu i kafić.

LAbinci poslovna zona kocijančić
Lijevo je parcela na kojoj će se graditi Roxova benzinska postaja – Foto Tanja Kocijančić

Načelnik Petrović je istaknuo da su još 2004., kada je Poslovna zona Labinci stavljena u funkciju, predvidjeli parcelu od gotovo 3.900 četvornih metara za gradnju benzinske crpke, koja je do danas sačuvana za tu namjenu. Radi se o iznimno značajnoj investiciji za ovu općinu, kazao je Petrović, dodavši da se vesele i otvaranju novih radnih mjesta.

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

Na potpisivanju ugovora u ime Općine bili su prisutni predsjednik Općinskog vijeća Ivan Legović i pročelnik Giuliano Vojnović.

Nova benzinska postaja znatno će olakšati život stanovnicima tog područja koji su dosad najbližu pumpu imali u Taru, odnosno na porečkoj obilaznici. Ujedno, izgradnja benzinske značit će dodatni pomak i napredak u razvoju Poslovne zone Labinci koja se od službenog otvaranja 2004. kontinuirano širi, omogućavajući brojnim tvrtkama da upravo tamo otvaraju svoja sjedišta ili proizvodnju, što je automatski značilo i nova radna mjesta.

Vlasnik Roxa predstavio je tvrtku koja posluje u nekoliko država. Imaju više benzinskih servisa s brojnim pratećim sadržajima. Na novinarske upite o veličini investicije i broju radnih mjesta koje će otvoriti Krištić je rekao da će moći odgovoriti tek kada naprave idejno rješenje i odrede koliko će objekt biti površine, te koje će sve sadržaje imati. Nadaju se da će investiciju realizirati za oko godinu dana.

Podsjetimo. Općina je najprije dobila pismo namjere tvrtke Rox koja ima već nekoliko crpki u Zagrebu i Bosni i Hercegovini, što je općini bio poticaj da raspiše natječaj za osnivanje prava građenja na nekretnini k.č. 1028/1 k.o. Labinci. Na natječaju je prihvaćena Roxova ponuda po kojoj će općini plaćati godišnju naknadu za pravo građenja od 3.872 eura.

lopov provlnik foto mup policija

Krao hranu i piće iz skladišta. Uzeo i njihovo vozilo pa ga vratio

Volonterke u Domu za starije Poreč

Poreč: Vrijedna donacija obrtnika za frizerke volonterke u Domu za starije