in

Poreč: Vrijedna donacija obrtnika za frizerke volonterke u Domu za starije

Donacija obrtnika za frizerke volonterke u Domu za starije Poreč

U Domu za starije i nemoćne osobe u Poreču danas je upriličena primopredaja frizerske opreme obrtnicama volonterkama koje dva puta mjesečno uređuju frizure korisnicima ove ustanove.

Frizerke volonterke u Domu za starije Poreč
Frizerke volonterke u Domu za starije Poreč

Na zamolbu Doma za starije, Udruženju obrtnika Poreč odlučilo je donirati dva fena za kosu, škare, mašinicu za kosu, ogrtače i drugu opremu koju će obrtnice volonterke koristiti prilikom volontiranja u Domu za starije. Na primopredaji donacije prisustvovali su u ime Udruženja obrtnika Poreč predsjednica Valencia Klarić, tajnik Robert Velenik i pročelnica Ceha frizera Gordana Poropat. U ime Doma za starije i nemoćne donaciju su preuzele ravnateljica Sandra Ćakić Kuhar, te volonterke Ana Benčić – Miki i Paola Terlević.

Valencia Klarić je tom prigodom naglasila kako je čitav Upravni odbor Udruženja jednoglasno donio odluku o pomoći volonterkama, te je iskazala namjeru da Udruženje i ubuduće pomaže volonterskom radu svojih članica frizerki. Ravnateljica Doma Sandra Ćakić Kuhar se u ime ustanove koju vodi zahvalila na donaciji, te istakla značaj volontiranja u Domu za starije. Kako je rekla, posebno je važno da korisnici Doma osjećaju stalnu podršku svoje sredine, a iskustvo volontiranja pozitivno utječe i na same volonterke. Zato Dom za starije od samih početaka rada posebno njeguje doprinos volontera životima korisnika u Domu, ali i njihov doprinos razvijanju humanosti i solidarnosti u zajednici.

Volonterke u Domu za starije Poreč
Volonterke u Domu za starije Poreč

Prve su besplatne frizerske usluge korisnicima započele pružati frizerke Ana Benčić – Miki i Gordana Poropat, a nakon njih pridružilo im se kroz vrijeme veći broj frizerki-volonterki. U zadnje vrijeme volontiraju Marinela Malinarić, Paola Terlević i Nika Poropat. Ova hvalevrijedna inicijativa volontiranja pokrenuta je 2013. godine, a uz kraću pauzu uslijed korona krize, volonterke nastavljaju s ovom hvalevrijednom gestom.

Na samom kraju Gordana Poropat pozvala je frizerke obrtnice koje dio svoga vremena žele pokloniti korisnicima Doma i Poludnevnog boravka da se jave u Udruženje obrtnika Poreč  i tako obogate svoj život novim iskustvima, te da volontiranjem budu dio ove lijepe porečke priče.

Foto Tanja Kocijančić . Potpisivanje ugovora za gradnju benzinske crpke u Labincima

KAŠTELIR: Potpisan ugovor za izgradnju prve benzinske pumpe

Foto Colin Behrens za Pixabay - Ilustracija struja

U četvrtak 17.11. bez struje više naselja na Poreštini