in

Kaštelirski poljoprivrednici i poduzetnici besplatno se eduicirali o EU fondovima

Predavanje - Foto Općina Kaštelir-Labinci

Kako aplicirati na natječaje za bespovratna sredstva iz EU fondova koja mogu otvoriti posve nove mogućnosti u poslovanju, moglo se čuti na vrlo zanimljivom i korisnom predavanju pod nazivom “Perspektiva i mogućnosti korištenja EU fondova u razdoblju 2023.-2027.”  koje je 8. veljače održano u Zajednici Talijana Labinci.

Predavanje – Foto Općina Kaštelir-Labinci

Besplatno predavanje organizirala je Općina Kaštelir-Labinci u suradnji s tvrtkom Ravecon iz Zagreba čiji su konzultanti davali konkretne i vrijedne informacije o mogućnostima financiranja iz EU fondova. Predavanje je bilo namijenjeno poljoprivrednicima, poduzetnicima i obrtnicima, kojih se okupilo više od dvadeset. Edukacija je trajala dva sata i tom su prilikom okupljeni od Raveconovih eksperata mogli čuti koje su mogućnosti apliciranja na natječaje za poljoprivrednike iz, primjerice, Programa ruralnog razvoja te kroz mjere u okviru Vinske omotnice, ili kako se poduzetnici mogu prijaviti za sredstva iz Operativnog programa konkurentnosti i kohezije 2021.-2027., Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., vaučere za digitalizaciju te brojne druge opcije.

Sudionici na predavanju cijelo vrijeme su mogli postavljati pitanja na koja su konzultanti davali odgovore, a svi koji nisu bili u mogućnosti doći osobno na predavanje mogli su ga pratiti uživo online te također postavljati pitanja, na koja su konuzltanti odgovarali nakon što je predavanje završilo.

Predavanje je bilo iznimno uspješno jer je ispunilo ključnu svrhu, a to je upoznavanje zainteresiranih s trenutno otvorenim natječajima i budućim intervencijama putem kojih je, među ostalim, moguće financirati ulaganja u poljoprivredu, ruralni turizam i poduzetništvo u predstojećem financijskom razdoblju do 2027. godine. Sudionici su se tako kroz konkretne informacije upoznali s mogućnostima i osnovnim uvjetima korištenja bespovratnih EU potpora, priopćeno je iz Općine Kaštelir-Labinci.

Foto Grad Poreč - Ilustracija

Grad Poreč se zadužuje za modernizaciju javne rasvjete

Bez vode 10. veljače dio Poreča