in

Ljetno sezonsko sniženje počinje 1. srpnja: Očekuje se rast prometa i do čak 30 posto – Evo na što trebate paziti

Foto Pixabay

Ljetno sezonsko sniženje koje može potrajati maksimalno 60 dana počinje 1. srpnja, objavili su iz Hrvatske gospodarske komore (HGK).

– Prema praksi u posljednjih par godina očekuje se da se prometi u trgovini na sezonskim sniženjima povećaju čak i do 30 posto, istaknula je Tomislava Ravlić, direktorica Sektora za trgovinu HGK.

Tijekom cijelog trajanja sezonskog sniženja, redovna cijena artikla te ona nova, snižena, moraju biti iskazane jasno, vidljivo i čitljivo, objavio je portal Novac.hr.

– Ako trgovac ne proda sve proizvode, može nastaviti s prodajom proizvoda po sniženoj cijeni sve do isteka zaliha, ali mu nije dopušteno oglašavati takvu prodaju kao sezonsko sniženje nakon proteka propisanih 60 dana, dodala je Ravlić.

Iako se potrošači nerijetko žale kako sezonska sniženja u Hrvatskoj ne mogu konkurirati sniženjima u inozemstvu, žaleći se da trgovci u Hrvatskoj tek neznatno snižavaju cijene proizvoda i usluga dok se vani puno lakše može naći popuste i preko 50 posto, iz HGK poručuju kako se taj trend u zadnje vrijeme mijenja.

– Posljednjih godina u domaćim trgovinama bilježimo sve veće i veće sezonske popuste sukladno svjetskoj i europskoj praksi i slične termine sezonskih sniženja, čime je trgovina postala konkurentnija u odnosu na zemlje okruženja, rekla je direktorica Sektora za trgovinu.

VIŽINADA ORGANIZIRA SVOJ LJETNI KAMP – Roditelji, prijavite svoju djecu, mjesta ima još!

Svi koji rade s državom morat će od 1. srpnja imati eRačun