in

VIŽINADA ORGANIZIRA SVOJ LJETNI KAMP – Roditelji, prijavite svoju djecu, mjesta ima još!

Općina Vižinada organizira i ove godine Ljetni kamp za djecu koji će se održati od 15. do 20. srpnja, odnosno 6 radnih dana.

Prijave su završene, dosad se prijavilo 30 djece, ali ako ima još zainteresiranih, mogu se javiti najkasnije do 7. srpnja u općinsku upravu.

Ovo je već 14. godina da općina za svoje najmlađe organizira ljetni kamp. Do prije dvije godine ljetni su kamp organizirali u suradnji s Gradom Porečom, ali su se lani odlučili za samostalnu organizaciju, prvenstveno iz organizacijskih razloga, odnosno uvažavajući želje i potrebe djece i njihovih roditelja, rekao nam je načelnik Marko Ferenac.

Naglasio je da na taj način pokazuju brigu za najmlađe. Uz ostale aktivnosti namijenjene djeci, ove se godine kandidiraju za prestižnu titulu „Općina prijatelj djece“, a što se provodi kroz poseban program Društva naša djeca Hrvatske.

Podsjetimo – kamp će se organizirati na kupalištu Jedro u Poreču. Autobusni prijevoz će se organizirati s polaskom u 7.30 sati. Škola plivanja će se odvijati od 8.30 sati do 12 sati na kupalištu, a povvratak za Vižinadu predviđen je za podne. Ručak je planira u Domu kulture, a nakon toga će djeca imati kreativne aktivnosti i društvene igre. Roditelji djecu trebaju preuzeti do 16 sati.

Učešće roditelja za djecu s prebivalištem na području općine iznosi 400 kuna za planiranih 6 radnih dana. Općina osigurava razliku cijene po polazniku, a u cijenu su uključeni:  autobusni prijevoz, stručni voditelj škole plivanja i pratitelj polaznika, te ručak. Marenda nije uključena u cijenu.

Kamp je namijenjen djeci od 1. do 8. razreda osnovne škole.

Istramet: Stiže novi toplinski val

Ljetno sezonsko sniženje počinje 1. srpnja: Očekuje se rast prometa i do čak 30 posto – Evo na što trebate paziti