in

MARINA POREČ zabilježila još jednu uspješnu sezonu. U planu nova investicija u lukobran

Foto Usluga Poreč

Marina Poreč, kojom upravlja komunalna tvrtka Usluga Poreč, zabilježila je još jednu uspješnu turističku sezonu. Zapravo, sezona traje i dalje, jer zbog lijepog vremena gosti i dalje dolaze u naše krajeve, posebice vikendom.

Foto Usluga Poreč
Foto Usluga Poreč

Prema podacima Usluge, ove je godine bilo 118 (88+30E) plovila na godišnjem vezu od čega je 30 naših građana i sugrađana koji imaju svoje barke na gatu 3 E. Prošle godine bilo je 113 (84 +29 E vez) plovila na godišnjem vezu, od čega 29 na gatu za domaće ljude. Broj tranzitnih uplova ove godine do 30. rujna bio je 1.907,  što je povećanje od 12,7% u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada ih je bilo 1.692.

Kada to gledamo sa aspekta prihoda od tranzita za sad se bilježi porast od 18,9% u odnosu također na isto lanjsko razdoblje. Iz Usluge navode da su na godišnjem vezu po nacionalnosti najviše Hrvati i to zbog gata 3E na kojem su već spomenute domaće barke, potom Austrijanci, Nijemci i Talijani na četvrtom mjestu. Što se tranzita tiče, najviše nautičara stiglo je iz Italije, a potom iz Njemačke, Austrije, Hrvatske i Poljske.

U tranzitu je bilo 36% više plovila na jedra nego na motorni pogon.

-Naša marina je interesantna nautičarima zbog samog smještaja u centru grada, te blizine i dostupnosti mnogobrojnih sadržaja. Jednostavan, brz morski i kopneni pristup, samo su neke od prednosti, ističu iz Usluge.

U Marini ima 129 vezova. Svaki je opremljen priključkom za struju i vodu, wifi hotspot, zatim za goste tu je praonica rublja, parkiralište na otvorenom, uređeni sanitarni čvor (tuševi/wc ), uključujući i prostore za osobe s invaliditetom, VHF komunikacija (Kanal 17 za komunikaciju na moru i kopnu), meteorološka stanica, asistencija za plovila prilikom uplovljavanja i isplovljavanja te tehnička zaštita molova (video nadzor) i kontrola pristupa odnosno ulaska na molove.

Foto Usluga Poreč
Foto Usluga Poreč

-Grad Poreč je jedan od nositelja hrvatskog turizma i iako našoj tvrtki turizam nije primarna djelatnosti, upravljajući nautičkom marinom nastojimo pratiti trendove kako bi opravdali ne samo položaj Poreča kao turističkog središta, nego i ukazano povjerenje svih naših korisnika marine.

Kvalitetna i tehnološki napredna infrastruktura, visoko standardizirana usluga, briga za okoliš te educirani djelatnici smjernice su na kojima gradimo poslovanje Marine Poreč, poručuju iz ove komunalne tvrtke.

Spomenimo značajnije investicije koje su odradili. To su, dakle, kompletna sanacija sidrenog sustava u istočnom dijelu marine. U cijelosti je također zamijenjen više od 20 godina star i dotrajao sidreni sustav. Radovima je bilo obuhvaćeno vađenje starih i ugradnja 10 novih armiranobetonskih sidrenih blokova. Također je zamijenjen postojeći i ugrađen novi 110  metara dug glavni sidreni lanac.  Ugrađeni su novi pomoćni lanci i škopci, odnosno svi  ostali potrebni elementi sustava.

K tome, hortikulturno je uređena šetnica ispred marine. Tako su na uzdignutim zelenim površinama ispred recepcije posađene tri stare masline i zimzeleno bilje kako bi područje Marine ostalo lijepo uređeno tijekom cijele godine. Također, postavljena je rasvjeta kako bi se cijeli taj prostor dodatno obogatio i uredio.

Foto Usluga Poreč
Foto Usluga Poreč

U planu do kraja godine Usluga Poreč ima i pokretanje investicije uređenja gata A, odnosno lukobrana te sanacija sidrenog sustava u preostalom dijelu akvatorija marine.

-Ono što svi naši gosti ističu kao posebnost i razlog odabira upravo naše marine su lijepo uređene, čiste i  održavane prostorije za nautičare, ljubazno i uslužno osoblje. Od 88 (bez gata 3e) godišnjih vezova, imamo 17 plovila koji su kod nas preko 10 godina u marini. U špici sezone u marini zna biti i preko 260 ljudi dnevno, zaključuju iz Usluge Poreč.

Foto Usluga Poreč
Foto Usluga Poreč

Foto Konjički klub Spirit Poreč

POREČ: Tia Mofardin osvojila Istarski kup u daljinskom jahanju, Anna Poropat treća

Crveni križ Poreč tjedan solidarnosti

Na Poreštini od 9.10. besplatno mjerenje tlaka i šećeri u krvi