in

Ministrica poljoprivrede u Poreču razgovarala o aktualnom stanju u ribarstvu

Ministrica poljoprivrede RH Marija Vučković boravila je u Poreču u petak, 13. rujna. U Obrtničkom domu susrela se s gradonačelnikom Poreča Lorisom Peršurićem, a na sastanku na temu ribarstva sudjelovali su županijski pročelnik za poljoprivredu Ezio Pinzan i njegov pomoćnik Graciano Prekalj, predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Robert Momić, predstavnici svih Lokalnih akcijskih grupa u ribarstvu Istre te predstavnici istarskih ribarskih zadruga, kao i ribari iz pograničnih područja sa Slovenijom, priopćeno je iz Grada Poreča.

Kao što je napomenuo Momić, s ministricom se razgovaralo o aktualnom stanju u ribarstvu te operativnom programu za pomorstvo i ribarstvo. Naglasak je bio i na informiranju ministrice o aktualnom stanju i provedbi Strategije razvoja ribarstva lokalnih akcijskih grupa u ribarstvu, ali i pitanje ribarstva u  pograničnoj zoni sa Slovenijom.

Gradonačelnik je izrazio nadu da će suradnja s Ministarstvom  poljoprivrede i ubuduće biti dobra, podsjetivši na veliki projekt navodnjavanja Červar Porat-Bašarinka vrijedan 110 milijuna kuna dobivenih iz EU, koji se upravo provodi, kao i na izgradnju vrtića u Dračevcu za što je Grad Poreč iz Programa ruralnog razvoja od ministarstva dobio bespovratna sredstva.

Uz navedene teme bilo je govora i o predstojećem sajmu Crofish, koji će se i ove godine održati u porečkoj dvorani Žatika, a kojem je ministarstvo sponzor.

Seniori porečkog Jadrana 14. rujna igraju tešku utakmicu na Grobniku, natjecanja počinju i za sve mlade naraštaje kluba

Od 15. rujna nove cijene cestarina na hrvatskim autocestama