in

MJESEC PODUZETNŠTVA U POREČU – Među brojnim aktivnostima i posjet pogonu za proizvodnju aviona

Foto Tanja Kocijančić

Listopad u Poreču već će tradicionalno proći u znaku poduzetništva, pa su tim povodom u Poduzetničkom inkubatoru Poreč u Žbandaju gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i v.d. pročelnice gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo i EU fondove Morena Mičetić Fabić najavili manifestaciju Mjesec poduzetništva u Poreču.

Ovo je već četvrta godina u kojoj se kroz ovu manifestaciju želi pomoći postojećim poduzetnicima, ali i onima koji to tek planiraju postati. Naglašeno je kako je Poreč, unatoč brojnim izazovima, zadržao svoj poduzetnički duh, poduzetnici i gradska uprava su nastavili svoj partnerski odnos i skupa pronašli način prilagodbe novim uvjetima poslovanja.

Gradonačelnik je naglasio kako posebno nas veseli činjenica da se broj obrta i poduzeća u krizi nije smanjio, nego su oni prilagodili poslovanje i nastavili postavljati Poreč visoko na ljestvici najuspješnijih poduzetničkih gradova u Hrvatskoj. Dodatno, Poreč nastavlja biti jedan od rijetkih gradova bez prireza, ali i grad koji je za sve poslovnosti omogućio 30% manji komunalni doprinos, investitorima koji kupe parcelu od Grada, nude se razne pogodnosti, kao na primjer u Gospodarskoj zoni Buići – Žbandaj besplatan priključak struje, besplatan priključak na kanalizaciju, besplatan priključak na vodu, te oslobađanje plaćanja komunalnog doprinosa.

– Grad se lani uključio i u program sufinanciranja poduzetničkih kredita, za investicijske projekte i obrtna sredstva, za koje je postojao veliki interes te je i to pomoglo poduzetnicima da prebrode teške situacije. Tu su i financijske potpore koje se poduzetnicima dodjeljuju kroz sedam mjera, s posebnim mjerama poticanja poduzetništva mladih i ženskog poduzetništva.

Ipak, želimo im pomoći i na način da organiziramo manifestacije kao sto je ova, da im u grad dovedemo relevantne i poučne predavače, pozitivne primjere, podršku. Veliki interes svake godine potvrđuje da smo pogodili s manifestacijom, zaključio je Peršurić.

Pročelnica je naglasila kako se kroz cijeli mjesec, svakodnevno se na više lokacija u gradu održava neka aktivnost u duhu poduzetništva. Aktivnosti su namijenjene mladima, djeci, postojećim poduzetnicima i svima onima koji razmišljaju o poduzetništvu.

– Svake godine organiziramo jedan dan posjet određenoj lokaciji gdje se razvila uspješna poduzetnička priča – Od ideje do uspjeha. Prethodnih godina bili smo na raznim imanjima i u malim proizvodnim pogonima. Ove godine je to gradnja aviona u Poreču. Bit će još puno zanimljivih događanja, svaku aktivnost ćemo posebno najavljivati, a za svaku aktivnost je potrebna prijava. Sve aktivnosti će se održavati poštujući epidemiološke mjere. Koristim priliku da se zahvalim svim institucijama, partnerima i poduzetnicima koji se spremno i s entuzijazmom uključuju u naš program, te zahvaljujući njima su sve aktivnosti besplatne i za građane i za gradski proračun, rekla je Mičetić Fabić.

Napomenimo kako će svako događanje s kontaktom za prijavu biti objavljeno na službenim stranicama Grada Poreča porec.hr, a sve aktivnosti možete pratiti i na Facebook stranicama  Poduzetničkog inkubatora Poreč. 

Mjesec poduzetništva u Poreču otvara se u petak, 1. listopada 2021. u 11 sati otvorenjem Sajma poduzetništva na Trgu slobode koji će trajati tri dana.

Detaljan program u prilogu.

Pronađen leš u šumi pored zaobilaznice

Produljeno trajanje covid-potvrda