in

Najbolji od najboljih: Dobitnici Zlatne kune PLAVA LAGUNA i AGENOR AUTOMATIKA iz Poreča i labinski CAREL ADRIATIC

Foto Tanja Kocijančić
Loris Peršurić, Dragan Pujas i Jasna Jaklin Majetić/Foto Tanja Kocijančić

Hrvatska gospodarska komora i ove godine s ponosom ističe najbolje primjere, kandidate za vrijedno priznanje Zlatna kuna, u želji da ih nagradi, ali i potakne na održavanje kontinuiteta uspješnosti. Pa su tako danas na svečanosti u Istarskoj sabornici u Poreču u organizaciji HGK – Županijsko komore Pula Zlatne kune uručene najboljima od najboljih – porečkoj Plavoj laguni u kategoriji tvrtki s 250 i više zaposlenih, zatim labinskom poduzeću Carel Adriatic za kategoriju od 50 do 249 zaposlenih, te Agenor Automatici iz Poreča u kategoriji firmi koje zapošljavaju do 49 zaposlenih.

Vrijedna priznanja primili su predsjednik Uprave Plave lagune Dragan Pujas,  predsjednik i članovi Uprave Carel Adriatica Pietro Rossato, Raffaele Rossi i Sanja Radas, te direktor Agenor Automatike Valter Beaković.

Zlatne kune su uz predsjednicu Županijske komore Pula Jasnu Jaklin Majetić uručili gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, član Gospodarskog vijeća komore Miro Dodić i predsjednica Gradskog vijeća Labina Eni Modrušan.

Valter Beaković, Jaklin Majetić i Miro Dodić/Foto Tanja Kocijančić

Također, Hrvatska gospodarska komora dodjeljuje priznanja trgovačkim društvima za njihova postignuća i projekte koji doprinose razvitku gospodarstva. Na prijedlog Županijske komore Pula povodom obljetnice 20 godina postojanja priznanje HGK uručeno je Istarskoj razvojnoj agenciji – IDA-i, tj. njenom direktoru Borisu Sabattiju.

Zlatna kuna Carel Adriaticu/Foto Tanja Kocijančić

Posebno priznanje za potporu poduzetništvu uručeno je i Vesni Žmak, umirovljenoj direktorici umaške tvornice Sipro, kao članici istarskog ogranka udruge poslovnih žena Krug .
Kako je pojasnila na početku predsjednica Jaklin Majetić, Stručna služba HGK – Županijske komore Pula obradila je podatke iz godišnjih financijskih izvješća za 2018. godinu o poslovanju trgovačkih društava sa sjedištem u Istarskoj županiji. Popis nominiranih za dodjelu Zlatne kune temelji se na izračunu utvrđenih pokazatelja. Primjereno se vrednuje i ukupni poslovni imidž trgovačkih društava, njihov utjecaj na razvoj djelatnosti kojoj pripadaju te doprinos razvoju hrvatskoga gospodarstva u cjelini.

Foto Tanja Kocijančić

Donosimo obrazloženja za dobitnika u svakoj kategoriji.

Na temelju iskazanih rezultata poslovanja, dobitnik Zlatne kune HGK-Županijske komore Pula za 2018. godinu u kategoriji trgovačkih društava do 49 zaposlenih je trgovačko društvo Agenor Automatika čije se poslovanje temelji na istraživanju, inovacijama, stalnom razvoju i sustavnom praćenju i predviđanju novih tehnologija, kako bi se postigla rješenja vrhunskih performansi koja diktiraju standarde kvalitete.

Dobitnik Zlatne kune u kategoriji od 50 do 249 zaposlenih jest Carel Adriatic iz Labina čije je poslovanje koje je započelo prije nepunih 5 godina u poslovnoj zoni, obilježio snažan investicijski ciklus i zapošljavanje lokalnog stanovništva te povezanost s lokalnom zajednicom. Danas broje oko 150 zaposlenih.

Na temelju prošlogodišnjih rezultata poslovanja, među trgovačkim društvima s više od 250 zaposlenih, istaknula se Plava laguna koja stvara neponovljiva iskustva odmora od 1957. godine, trudeći se pretvoriti snove svojih gostiju u stvarnost pružajući im priliku za uživanje, kompanija u kojoj je vrhunska usluga standard i koja dijeli s gostima najbolje što Hrvatska nudi.

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

Na svečanosti su u glazbenom intermezzu nastupile i uspješne i višestruko nagrađivane mlade glazbenice, učenice iz Umjetničke škole Poreč – Kiara Janko, Jana Palac, Chiara Vukadinović i Mia Janko.

FUNTANA: Rezultati turističke sezone izvrsni – prvi put ostvareno više od 1,7 milijuna noćenja – tome značajno pridonio prvi kamp s pet zvjezdica

Banuo u sjedište policije i prijetio smrću djelatnici