in

Nastavak podrške za promet, turizam i djelomično ugostiteljstvo

Premijer Andrej Plenković poručio je da će Vlada i nakon svibnja nastojati “kalibrirati” mjere i pružati potporu onim sektorima koji će očigledno biti u težim okolnostima, prije svega turizmu i prometu, a djelomično i ugostiteljstvu.

Kako je izjavio odgovarajući na pitanja novinara nakon sjednice Vlade, nakon travnja i svibnja voditi će se računa i gledati, s obzirom na otpuštanje restriktivnih mjera gotovo u cijelosti, koji su to sektori čije je poslovanje bitno drugačije nego primjerice u istom mjesecu lani pa će se onda “kalibrirano” njima nastojati davati potpora.

“Nastojat ćemo kalibrirati mjere samo za one sektore koji će očigledno biti u težim okolnostima, a njih ima nekoliko, prije svega se odnose na turizam, djelomično na ugostiteljstvo i naravno na promet”, istaknuo je Plenković.

Istaknuo je kako je ova Vlada učinila izrazito puno za hrvatsko poduzetništvo.

“Govorimo o masivnoj podršci privatnom sektoru i očuvanju radnih mjesta”, istaknuo je Plenković i između ostalog izdvojio naknade za očuvanje radnih mjesta od 3.250 kuna za ožujak te 4.000 kuna za travanj i svibanj, pri čemu se primjerice samo za travanj ta mjera odnosila na nešto manje od 600 tisuća radnika.

Kao jedan od primjera za financiranje mjera pomoći gospodarstvu naveo je i jučerašnju odluku Vlade oko zajma sa Svjetskom bankom.

Naime, Vlada je na sjednici u četvrtak odlučila pokrenuti postupke za sklapanje ugovora o dva zajma sa Svjetskom bankom – jednog vrijednog 200 milijuna eura za projekt obnove nakon potresa i jačanja odgovora na Covid-19, dok je drugi, u iznosu od 275,9 milijuna eura, namijenjen širem odgovoru na krizu i podršku oporavku.

Izvor: Privredni.hr 

DND POREČ: Telefonska pomoć za roditelje i djecu

MUP objavio što moraju imati turisti koji dolaze u Hrvatsku