in

MUP objavio što moraju imati turisti koji dolaze u Hrvatsku

MUP je na svojim web stranicama pod kategorijom UZG COVID na glavnoj izborničkoj traci, objavio odgovore na najčešća pitanja o uvjetima ulaska u Republiku Hrvatsku, s obzirom na ograničenja koja su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

Iako su ove važne informacije trebale biti puno prije objavljene, kako bi se izbjegao komunikacijski kaos, pogotovo vezano uz otvaranje granica i ulazak stranih turista u HR, a koji je nastao upravo zbog loše komunikacije i spore reakcije.

Inače, informacije su objavljene na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a kako ističu iz MUP-a, planira se proširivanje i na druge strane jezike.  

Turisti moraju imati samo potvrdu rezervacije usluge smještaja

Svi strani državljani koji imaju rezerviran turistički smještaj u Republici Hrvatskoj, mogu ući u Hrvatsku. Od dokumentacije koju moraju imati za ulazak u RH je samo potvrda rezervacije smještaja u smještajnom objektu.

  • potvrdu rezervacije smještaja svih pružatelja usluge smještaja/sve vrste smještaja. Naglašavamo svih pružatalje usluge smještaja.
  • ili ugovor o zakupu u kampu
  • ili ugovor o stalnom vezu u luci nautičkog turizma
  • ili potvrda o rezervaciji za vez u luci nautičkog turizma
  • ili vaucher putničke agencije i dr.

Prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku potrebno je pokazati vlasnički list, kupoprodajni ugovor ili drugu dokumentaciju iz koje proizlazi da ste vlasnik nekretnine ili plovila. U tom slučaju omogućit će se ulazak Vama i članovima Vaše uže obitelji.

Tako da pitanje potrebe samoizolacije iz MUP-a ističu kako se mjera samoizolacije više ne određuje svim putnicima na graničnim prijelazima prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku. Moguće ju je odrediti samo pojedincima za koje se graničnom kontrolom utvrdi da su bili u kontaktu s osobom oboljelom od COVID-19.

Prilikom ulaskom u Republiku Hrvatsku granična policija će svima uručiti letak s uputama i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kojih ste se dužni pridržavati idućih 14 dana.

Također, na kraju se nalazi i upitinik za direktnu komunikaciju ukoliko netko ima dodatna pitanja.

Više saznajte OVDJE

Nastavak podrške za promet, turizam i djelomično ugostiteljstvo

POREČ: Škola nogometa NK Jadran nastavlja s aktivnostima