in

Neće biti ljetnog povećanja cestarina – razmišlja se o dodatnim popustima za građane Hrvatske

Ljetne gužve na Ipsilonu/Foto Crveni križ

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković potvrdio je novinarima u petak prilikom obilaska radova na izgradnji dionice istarskog ipsilona od Pazina do Cerovlja da ove godine neće biti ljetnog povećanja cestarina na hrvatskim autocestama, a moguće je da se postojeća cijena i snizi za hrvatske građane. 

“Definitivno neće biti ljetnog povećanja cijena cestarine. Razmišljamo o modelu da zajedno s turističkim sektorom potičemo domaće ljude da idu ove godine na ljetovanje tako da cijena cestarine možda bude i manja. No, o tom potom, sve ćemo na vrijeme odlučiti”, kazao je ministar Butković.

Kako nadalje piše Novac.hr, ministar je rekao da je smisao popuštanja Vladinih mjera taj da se život pomalo vrati u normalu s obzirom da se Hrvatska jako dobro nosi s epidemijom, bilježi smanjenje broja oboljelih te ima dobar trend u odnosu na druge države u okruženju.

Govoreći o mjeri uvođenja najprije javnog gradskog, a potom i međužupanijskog javnog prijevoza, Butković je istaknuo kako će epidemiolozi propisati uvjete kako će se putnici voziti. Dodao je pritom da će se u javni prijevoz ići s maskama, da će se morati poštivati socijalna distanca te kako će autobusi i tramvaji vjerojatno voziti popunjeni s tek četvrtinom ukupnih kapaciteta.

“Morat ćemo se pridržavati tih mjera, ne smijemo naglo krenuti u normalu jer je to potencijalna opasnost da se broj oboljelih poveća. U svakom slučaju, ovo je jedan veliki korak naprijed prema onom životu što smo nekad imali. Uostalom smisao tih mjera je da se polako vraćamo u normalu”, naglasio je Butković dodavši kako je bitno krenuti dok će se detalji utvrđivati u hodu.

Po njegovim riječima, cijene karata neće se povećati ni u zračnom prometu te će se za sada od 11. svibnja uvesti dvije domaće linije i to dva puta dnevno Zagreb-Split i Zagreb-Dubrovnik uz poštivanje epidemioloških mjera.

“Međunarodni zračni promet još nije uspostavljen i pitanje je kad će biti. Prilikom ulaska u avion morat će se imati maske, postoji mogućnost da se mjeri temperatura putnicima i neće biti putnika u istom kapacitetu”, poručio je Butković.

Cijeli članak pročitajte na portalu Novac.hr.

Besplatno dopunsko osiguranje za još 200 tisuća umirovljenika

Dobre vijesti i u nedjelju: Istra ponovno ima sve NEGATIVNE NALAZE!