in

Nova turistička priča u BUJAMA: Difuzni hotel u starogradskoj jezgri. Uskoro još jedna radionica

Radionica "Buje difuzni hotel" - Foto TZ Buje

Grad Buje i Turistička zajednica grada Buja organizirali su radionicu pod nazivom „Buje difuzni hotel“. Radionica je održana u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta Buje, a na njoj se pred zainteresiranim građanima raspravljalo o mogućnostima realizacije difuznog hotela u bujskoj starogradskoj jezgri, od početne inicijative, vođenja odnosno upravljanja, pa do arhitektonskih uređenja. TZ Buje poziva sugrađane – sve postojeće iznajmljivače u bujskoj starogradskoj jezgri i one koji to namjeravaju postati, vlasnike nekretnina, potencijalne ulagače, kao i ostale koje zanima ova turistička priča da se jave na e-mail: info@tzg-buje.hr ili nazovu telefon 052 773 353, jer je u planu i sljedeća radionica na ovu temu koja će se održati 20. travnja u 19 sati.

– U Bujama želimo pokrenuti novu turističku ponudu koja će donijeti mnoge dobrobiti našim građanima, posebice onima koji žive ili imaju nekretninu u starogradskoj jezgri. Ovo je prilika da vi zaradite na način da ustupite svoju smještajnu jedinicu. Ukoliko krenemo svi zajedno u to, za godinu dana možemo već imati difuzni hotel. Stari grad je bujski biser na kojemu imamo šetnice, kulu, crkvu, prekrasan pogled i još mnogo toga, izjavio je gradonačelnik Fabricio Vižintin.

Dodao je da postoji mogućnost da se iznajmljivači sami udruže, da dođe neki veći investitor ili da bujsko komunalno poduzeće preuzme upravljanje, a iznajmljivači daju smještajnu jedinicu na korištenje te za uzvrat dobivaju novac od najma.

Više detalja o pojmu difuznog hotela dao je direktor TZ-a Buja, Valter Bassanese, kroz kratku prezentaciju, a sve što su izjavili pročitajte na portalu Naša Bujština na sljedećem linku

http://nasabujstina.com/vijesti_info/u-bujama-krece-nova-turisticka-prica-pokretanjem-difuznog-hotela/12427

La mula de Parenzo - Foto A. Bančić

POREČ: Centar La mula de Parenzo u par mjeseci obišlo više od tisuću ljudi

Foto Davor Šišović Bookaleta fritule

Fritule i kroštule najpopularnije istarske slastice: Donosimo sve njihove nazive i recepte