in

NOVAC ZA SUTRA: Pokrenut edukativni portal s ciljem podizanja financijske pismenosti

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga pokrenula je novi edukativni portal (novaczasutra.hr), kojem je cilj kontinuirano povećanje financijske pismenosti u Hrvatskoj, kao i zaštita malih ulagatelja.

Kako je istaknuto, portal je između ostalog posvećen štednji i ulaganjima za budućnost te pravima korisnika financijskih usluga koje ta agencija nadzire, što se prije svega odnosi na mirovinske fondove, investicijske fondove i osiguravajuća društva.

Predsjednik Upravnog vijeća Hanfe Ante Žigman kaže kako je cilj projekta povećanje financijske pismenosti u Hrvatskoj, dodavši da se tom segmentu treba pristupiti na kontinuiran način, a ne da se njime bavi samo prilikom obilježavanja Svjetskog tjedna novca.

“I posao Hanfe će biti lakši ako će građani biti financijski pismeniji, stoga je u preventivnom smislu dobro imati informacije kako ne bi dolazilo do pogrešaka u ulaganju, naivnosti pri nuđenju lake zarade, gubitka štednje i slično”, ističe Žigman.

Brza i sigurna zarada jednostavno ne postoji

Zamjenik predsjednika Upravnog vijeća Hanfe Jurica Jednačak rekao je da je stranica pokrenuta s ciljem zaštite malih ulagatelja. Često se, kaže, s ciljem prevare malim ulagateljima putem društvenih mreža i telefona nudila brza i sigurna zarada.

“Nešto kao brza i sigurna zarada jednostavno ne postoji”, upozorava Jednačak.

Cijeli članak pročitajte na portalu Privredni.hr.

KAŠTELIR: Luciano Beg i njegov tim u Marservisu grade eko-brod koji će sufinancirati EU fondovi

Istra još jedan dan bez novooboljelih od koronavirusa