in

NOVIGRAD SE ODRIČE ASFALTA: Ulica Zidine bit će u cijelosti popločana kamenom

Početak radova u Ulici Zidine/Grad Novigrad
Ovih dana postavlja se kamen/Grad Novigrad

Nakon što je dovršena rekonstrukcija podzemne infrastrukture – fekalnog, vodovodnog i hidrantskog ogranka, u Ulici Zidine u Novigradu započelo je i kameno popločavanje partera ulice, u dužini od oko 75 metara. 

Da podsjetimo, kako bi građanima pokazali kako će u budućnosti izgledati planirano uređenje starogradske jezgre, koje će uključiti kompletnu rekonstrukciju podzemne infrastrukture te kameno popločenje središnjeg gradskog trga i pristupnih ulica, krenulo se sa svojevrsnim pilot-projektom – testnim uređenjem Ulice Zidine, upravo onako kako bi u budućnosti trebali biti opremljeni i uređeni Veliki trg, Velika ulica i ulica Gradskih vrata, objavljeno je na web stranici Grada Novigrada.

Zanimljivo je istaknuti kako će dovršetkom radova na kamenom opločenju, Zidine postati prvom gradskom ulicom u višestoljetnoj povijesti Novigrada potpuno popločanom kamenjem. Naime, ulice starogradske jezgre nikada dosad nisu u cijelosti popločavane; nekad je kameno opločenje stajalo tek uz rub kuća, a u novijoj povijesti ulice starogradske jezgre asfaltirane su.

IDEJA ZA VIKEND: Dani dinosaura 13. i 14. travnja na BRIJUNIMA

NOVE SMJERNICE U LIJEČENJU: Tarčani i Vabrižani na Kongresu osoba s dijabetesom u Tučepima