in

NOVIGRAD: Za promet otvorena Ulica Strada Kontesa

Foto Grad Novigrad

U rujnu 2023. godine započeli su radovi u Ulici Strada Kontesa na rekonstrukciji komunalne infrastrukture u dužini od 400 metara. Prije nekoliko dana, nakon završetka svih radova na obnovi komunalne infrastrukture, ulica je puštena u promet cijelom dužinom, u oba smjera.

Planirani tijek radova u ovoj ulici produžio se, no kada se uzme u obzir kompleksnost izvedenog posla i više različitih radova na oborinskoj odvodnji i vodovodnoj mreži, postavljanju strujne i telekomunikacijske mreže, javne rasvjete, postavljanje nogostupa s rubnjacima i asfaltiranjem, konačni rezultat je vidljivo kvalitetnija prometnica.

Osim izvedenih radova, prema upitima građana, u dogovoru s Mjesnim odborom Bužinija, pripremljen je i odobren prometni elaborat, kojim je na ovoj dionici ulice odobreno postavljanje tri usporivača prometa za veću sigurnost pješaka i ostalih sudionika u prometu.

Ovo kapitalno ulaganje, radovi na novogradnji sustava oborinske odvodnje, postavljanja distribucijske elektroničke komunikacijske kanalizacije, javne rasvjete, nogostupa, te izvedbe i označavanje prometnice financirao je Grad Novigrad iz proračunskih sredstava u iznosu od 770 tisuća eura. Istarski vodovod d.o.o. s 360 tisuća eura financirao je radove na izgradnji vodovodne mreže, a izvođač radova je tvrtka Cesta d.o.o. iz Pule.

Nastavak radova na rekonstrukciji komunalne strukture u Ulici Strada Kontesa planiran je za jesen, po završetku ljetne turističke sezone, kada će se radovi nastaviti na idućih 500 metara ulice, od raskrižja s Fakinijom do raskrižja s Ulicom Joakima Rakovca, saznajemo u Gradu Novigradu.

Ilustracija Pixabay ljekarna apoteka

Dežurstvo ljekarni u Poreču nedjeljom, na dan izbora i praznikom u travnju i svibnju 2024.

Foto Gradska knjižnica Poreč - Arhiv

POREČ: Danas osan počinju BOOKtiga i BOOKtižin – Pogledajte program