in

Obrtnička komora i Stožer o sezoni, procijepljenosti i mjerama: Kafići se ne pridržavaju mjera

Foto Obrtnička komora Istarske županije

U srijedu, 12. siječnja, održan je sastanak Stožera Civilne zaštite Istarske županije i predstavnika Obrtničke komore Istarske županije.
U ime Stožera načelnik Dino Kozlevac i dr. Aleksandar Stojanović obavijestili su predstavnike Komore o trenutnoj zdravstvenoj situaciji i o važećim mjerama zaštite. Naglašeno je kako je incidencija bolesti visoka, te kako se u dogledno vrijeme ne očekuje značajniji pad brojeva. Vezano za ugostiteljske mjere, na snazi su mjere iz kolovoza 2021., kad je situacija bila mnogo bolja. Kao jedan od problema navedeno je kako se dio ugostiteljskih objekata koji služe piće (caffe barovi) nedovoljno pridržava mjera. Komentirali su i najavu strožeg nadzora od strane nadležnih državnih institucija.

U ime Komore predsjednik Robert Momić naglasio je kako su obrtnici svjesni teške zdravstvene situacije, te kako komora podupire rad Stožera. Predsjednik Ceh ugostitelja Stanislav Briškoski istaknuo je važnost predstojeće sezone, te apelira na sve ugostitelja da se pridržavaju mjera, te da se, oni koji to još nisu učinili, cijepe.


Na kraju sastanka, zaključeno je da svi trebaju uložiti dodatne napore da se popravi zdravstvena situacija i osigura normalan rad u narednoj turističkoj sezoni. Konkurentske zemlje (Italija, Španjolska, Grčka…) su po procijepljenosti daleko ispred Hrvatske, te imaju daleko restriktivnije mjere, stoga se pozivaju svi ugostitelji da učine sve kako bi se situacija popravila. Dogovoreno je i da se nastavi s redovitim sastancima Stožera i Komore, priopćeno je iz Obrtničke komore Istarske županije.

Na pripremama u Poreču nogometni klubovi, Dinamo Zagreb II i Olimpija

brzina foto policija mup akcija

U cijeloj Istri u četvrtak akcija mjerenje brzine