in

Od danas u nadzor fiskalizacije kreću inspektori – tri djelatnosti su posebno na udaru

U razdoblju od 3. do 8. svibnja 2019. godine pojačane nadzore fiskalizacije provodit će ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom.

“U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze”, najavljeno je u vezi nadzora.

Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, a istima će biti obuhvaćeni porezni obveznici koju obavljaju djelatnost: 

1. taksi služba
2. trgovina na malo na štandovima i tržnicama, i
3. frizerski saloni i saloni za uljepšavanje.    

“Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima  prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu”, navedeno je u priopćenju.

BUJŠTINA: Životno ugroženi pacijenti zbrinjavat će se u Izoli – obavezna Europska kartica zdravstvenog osiguranja

POREČ: U tijeku prijave za besplatnu poduzetničku edukaciju o izazovima financija