in

Osnivači vodnjanskog INFOBIPA osvojili poduzetničkog Oskara: U iduće 3 godine zaposlit će 2.000 ljudi

Silvio Kutić, Izabel Jelenić i Roberto Kutić, osnivači hrvatskog tehnološkog diva Infobipa, ovogodišnji su pobjednici prestižne nagrade EY Poduzetnik godine, objavio je Jutarnji list. Ovaj trojac iz Vodnjana u lipnju putuje u Monaco gdje će na svjetskom izboru EY poduzetnika godine braniti hrvatske boje. 

– U više navrata htjeli smo odustati, ali negdje 2006. godine je krenulo i od tada smo narasli na preko 1500 ljudi i prisutni smo na svim kontinentima osim Antarktike, rekao je izvršni direktor Silvio Kutić. Njihove usluge samo je prošle godine koristilo 4,7 milijardi ljudi, među njihovim stalnim klijentima su globalni igrači poput Ubera, Facebooka i WhatsAppa, ali trojica Vodnjanaca poručili su svima okupljenima na proglašenju u zagrebačkoj Laubi da oni, zapravo, tek počinju.

– U iduće tri godine želimo zaposliti 1000 inženjera i 1000 programera, a od našeg Vodnjana napraviti tehnološko-znanstveni grad u koji ćemo dovesti stručnjake iz cijelog svijeta, najavio je Kutić.

– Dokaz je ovo da u Hrvatskoj imamo istinske genijalce, poručio je predsjednik žirija i predsjednik Atlantic Grupe Emil Tedeschi. – Imamo ljude koji su pokorili svijet! Jako mi je žao Uljanika ali preporuka od srca: Svi se zaposlite u Infobipu!, dodao je ushićeno.

Poduzetnički je Oskar Istrijanima pripao nakon borbe u žestokoj konkurenciji. Uz pobjednički trojac, ovogodišnjim su finalistima proglašeni i Jako Andabak iz Sunce koncerna, Tomislav Knezović iz Prostorie, Jadranka Boban Pejić iz Biovege, Tomislav Car, Nikola Kapraljević, Matej Špoler i Josip Bišćan iz Infinuma te Alen Magdić iz Multinorma.

Na svečanosti se našlo mjesta i za pokoji politički komentar. Emil Tedeschi je opomenuo vladajuće strukture, nazvavši slučaj Uljanika i 3. maja ‘blamažom upravljanja i nadzora te neodgovornošću i neznanjem političkih elita’. Ipak, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, koji je nazočio proglašenju, poručio je da je Vlada pokrenula novu filozofiju raspisivanja natječaja za poticanje poduzetništva iz fondova Europske unije, čije će kriterije osmišljavati sami poduzetnici.

– Čeka nas 303 milijuna eura koje ćemo za mjesec-dva raspisati po vašim pravilima, obećao je ministar, zaželivši pobjednicima sreću na svjetskom izboru.

RAT BESPRAVNOJ GRADNJI: Istarski gradovi traže ustrojavanje lokalnih građevinskih inspekcija

TENIS KAO LJUBAV I PROFESIJA: Porečka tenisačica Tereza Mrdeža sasvim osobno o svojoj karijeri, planovima, usponima i padovima…