in

Otvorena obnovljena Luka Trget vrijedna više od 10 milijuna kuna

Foto Istarska županija

Prigodnom svečanošću jučer je na Trgetu otvorena Luka Trget u izgradnju koje je, nakon ekološke katastrofe od 22. lipnja 2018. godine, uloženo 10.500.000 kuna.

Zahvaljujući ovoj investiciji luka sada ima 290 komunalnih vezova, značajnih u prvome redu za lokalno stanovništvo, ali i za širi razvoj istarskog gospodarstva.

Ministarstvo mora prometa i infrastrukture projekt je financiralo s 8.400.000 kuna, a Istarska županija s 2.100.000 kuna. Vrlo emotivno prisutnima se na svečanosti obratila ravnateljica Lučke uprave Rabac Antonela Mohorović Kožuh.

-Puno je emocija bilo na Trgetu, jer onog jutra, 22. lipnja 2018., nezamislivo je bilo da ćemo lučicu obnoviti, kazala je načelnica Općine Raša Glorija Paliska.

Ona je zahvalila svima koji su u rekordnom roku očistili Raški zaljev i barke vezane u lučici.

-Drago mi je da sam danas ovdje i da mogu nazočiti ovom prekrasnom projektu izgradnje luke, stoga slobodno mogu reći da nije svako zlo za zlo, ustvrdila je ravnateljica Uprave pomorstva pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Nina Perko.

Ministarstvu mora prometa i infrastrukture na svemu učinjenom zahvalio se zamjenik istarskog župana Tulio Demetlika:

Lučicu Trget su presijecanjem vrpce na novoizgrađenom pontonu simbolički otvorili Antonela Mohorović Kožuh, Glorija Paliska, Nina Perko i Tulio Demetlika, objavio je Radio Labin.

Izvor Istarska županija i Radio Labin

Foto Istarska županija

maska maskica korona covid

Istra: Nažalost još dvoje umrlih u bolnici. Broj novozaraženih ispod 200

cijepljenje cjepivo

Hrvatska će u prosincu dobiti cjepivo za djecu