in

Petrol i Crodux u srijedu prekidaju prodaju goriva u znak protesta

Ilustracija - Foto Tanja Kocijančić

Petrol je objavio priopćenje u kojem je najavio da će u srijedu, 28. prosinca 2022. godine, od 12 do 13 sati, u znak protesta privremeno zatvoriti prodajna mjesta Petrola i Croduxa. Otvorena će ostati prodajna mjesta na autocestama i nautičkim benzinskim servisima.
-Unaprijed se ispričavamo svim vjernim kupcima jer ćemo biti prisiljeni reći “‘ne!” interventnim
mjerama na cijene goriva. One ugrožavaju pouzdanu i stabilnu opskrbu gorivom te više od
2.173 radnih mjesta. Za to vrijeme naša prodajna mjesta bit će otvorena za sve hitne službe: policiju, vatrogasce i hitnu pomoć. Savjetujemo da u skladu s tim planirate kupnju goriva i u navedenom periodu ne posjećujete naša prodajna mjesta. Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju i još jednom se ispričavamo što je do ove neugodne situacije uopće došlo, piše u objavi koju je Petrol poslao svojim klijentima i javnosti.

To je jedan od zaključaka s današnje skupštine dioničara Petrola s koje su hrvatska i slovenska vlada pozvane da Petrolu nadoknade štetu zbog regulacije. Petrol procjenjuje da je šteta od regulacije naftnih derivata u Hrvatskoj za 2022. godinu koju je pretrpio 45,6 milijuna eura, piše Novi list i dodaje da je ta tvrtka podnijela prijedlog za mirno rješenje spora pred Državnim odvjetništvom Republike Hrvatske, a u slučaju neuspješnog mirnog rješenja spora podnijet će odštetni zahtjev za osiguranje svoje pravne i financijske pozicije.

Iz Grupe Petrol najavljuju i podnošenje inicijative za pokretanje postupka ocjene suglasnosti s Ustavom Zakona o kontroli cijena:

“Petrol grupa očekuje od vlada Republike Slovenije i Republike Hrvatske da daju pravni okvir za uspostavu poslovnog okruženja koje će omogućiti konkurentno tržišno poslovanje i investicije ili razvoj, što je prijeko potrebno u energetskom sektoru. Ako na pojedinim tržištima ne postoje odgovarajući tržišni uvjeti za pojedine energente bit će potrebno poslovno restrukturiranje, što znači da će trebati razmotriti privremenu obustavu prodaje tih energenata dok se ne steknu odgovarajući tržišni uvjeti. Budući da su zahvati na tržištu toliki da ono ne funkcionira, pitanje učinaka propisa i državnih potpora bit će upućeno i Europskoj komisiji”, kaže se u priopćenju.

Foto Grad Poreč - Gustafi na Adventu 2022

Za blagdane Hrvatska očekuje oko 600 tisuća turističkih noćenja

Foto Policijska uprava primorsko-goranska

Nasilnik opet fizički napao majku. U istražnom je zatvoru