in

Plenković: Paket mjera će biti pravedan i snažan

Premijer - Foto Vlada RH

Predsjednik Vlade Andrej Plenković kazao je u ponedjeljak da će paket mjera za ublažavanje udara rasta cijena energenata biti pravedan, snažan i sveobuhvatan, obuhvaćati će cijene struje i plina, te limitirati rast cijena određenih proizvoda.

“Na stranačkim tijelima iznesene su konture paketa mjera koji će biti pravedan, snažan i sveobuhvatan. Tiče se cijene struje i plina, koji će također limitirati rast cijena određenih proizvoda, omogućiti da hrvatski građani tijekom jesenske i zimske sezone imaju dovoljno plina i struje te da to budu u stanju financijski iznijeti”, kazao je Plenković.

Što se tiče očuvanja radnih mjesta, dodao je da ona nisu ugrožena te da je Vladi najbitnije da bude visoka zaposlenost.

Rezultati turističke sezone bolji nego rekordne 2019.

Plenković je također izrazio zadovoljstvo rezultatima turističke sezone koji su bolji od rekordne 2019. te rastom BDP-a u drugom kvartalu od 7,7 posto. To će pomoći fiskalnim kapacitetima Hrvatske da se suoči s energetskom krizom, poručio je.

Nakon konzultacija s koalicijskim i socijalnim partnerima, mjere će u četvrtak biti predstavljene javnosti, najavio je.

Vlada ima nultu toleranciju na korupciju

Premijer Plenković se osvrnuo i na aktualnu aferu u Ini i ponovio da je loše što se tako nešto dogodilo, ali dobro da su državne institucije reagirale.

„Novac je zamrznut i nije nestao, nadzor koji je trajao sve ovo vrijeme imao je puni efekt“, kazao je, ponovivši kako Vlada ima nultu toleranciju na korupciju.

„Riječ je o pojedincima, a ne nekakvom politički sponzoriranom ili organiziranom naporu koji bi se mogao pripisati bilo kome, a kamoli stranci ili politici Vlade”, dodao je.

„Nažalost, dvoje od petero su članovi HDZ-a i oni su izbačeni, više nisu članovi, oni su nas osramotili i učinili štetu”, dodao je.

U srijedu kontakti s mađarskim Molom

Što se tiče uprave Ine, ponovio je da ona više nema povjerenje Vlade te najavio da su za srijedu planirani kontakti s mađarskim Molom gdje će ministar gospodarstva iznijeti hrvatsku poziciju.

Osvrnuo se i na oporbu za koju kaže da nastoji profitirati na toj aferi te poručio da će otkloniti sve oporbene inicijative za destabiliziranje parlamentarne većine i rušenje Vlade.

„Naš prioritet su građani i gospodarstvo”, naglasio je.

Za prosvjed koje ispred središnjice HDZ-a u subotu organizira udruga “Slobodni zajedno” rekao je da su “to oni isti antivakserski prosvjednici, ista ta ekipa koja je organizirala prosvjede u vremenu Covida”. Uputio je sve one koji kane participirati u prosvjedu da pogledaju tko su organizatori, tko ih plaća i u kakvom društvu će se naći.

„Nećemo prihvatiti da nam svaka šuša koja se sjeti zalijepi grijehe nekog drugog”, kazao je Plenković i dodao da neće pjevati po notama koje oporba hoće.

Izvor: Hina/Vlada

tar općina općinska uprava općina tar vabriga

TAR: Otvoren natječaj za stipendije za učenike i studente

Foto Grad Poreč

POREČ: Učenici u Posebnom odjelu dobili nove učionice