in

POREČ: Učenici u Posebnom odjelu dobili nove učionice

Foto Grad Poreč

Nove učionice za potrebe polaznika Posebnog odjela, koji zajedno s odjelom za djelomičnu integraciju provodi nastavu za učenike s poteškoćama, spremno su dočekale početak školske godine i učenike.

Na prvom danu nastave u novim prostorima, uz djecu i roditelje, sudjelovali su i stručne službe Osnovne škole Poreč predvođene ravnateljicom Marijom Mufić Santin, a obišao ih je i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić sa suradnicama iz nadležnog odjela, s obzirom na to da je uređenje novih prostora financirao Grad Poreč-Parenzo.

Razlozi proširenja postojećeg Posebnog odjela su povećanje broja učenika, jer je samo u posljednje dvije godine ta brojka narasla na devet polaznika, koji su do sada, osim prostora učionica Posebnog odjela, koristili i učionicu za kabinetsku nastavu. S obzirom na to da važeće epidemiološke mjere predviđaju ponovni povratak na kabinetsku nastavu, bilo je potrebno preurediti jednu učionicu i dodatno urediti prostor za još jednu dodatnu prostoriju-učionicu, u cijelosti prilagođenu i opremljenu za provedbu specifičnih programa Posebnog odjela.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Osim uređenja novih učionica za Posebni odjel, roditeljima je predstavljen koncept daljnjeg širenja sadržaja za učenike ove osnovne škole, a dogovoreno je i uređenje svih sanitarnih čvorova u OŠ Poreč, kao i daljnje investicije u zgradu škole, objavio je Grad Poreč.

Foto Grad Poreč posegbni odjel za djecu s poteškoćama u razvoju
Foto Grad Poreč

andrej plenković foto vlada rh

Plenković: Paket mjera će biti pravedan i snažan

Gresa Ramadani

POREČ: Novi uspjesi za Gresu Ramadani i Petru Belević