in

Počinje zadnja faza gradnje kanalizacije u Stranićima

Ilustracija Grad Poreč

Započeli su pripremni radovi na organizaciji gradilišta, a tijekom tjedna kreće se s izvođenjem građevinskih radova na II. fazi kanalizacijske mreže naselja Stranići. Ukupna vrijednost investicije kanalizacijske mreže naselja Stranići iznosi 3.000.000 kn (bez PDV-a), a ugovorena vrijednost II. faze radova iznosi 1.280.000 kuna (bez PDV-a), objavila je porečka komunalna tvrtka Odvodnja.

U drugoj fazi radova planirano je izvesti dio kanalizacijske mreže koji obuhvaća sjeverozapadni dio naselja Stranići. Ukupna duljina mreže gravitacijskih i tlačnog kolektora kanalizacijskog sustava naselja Stranići iznosi 1.882 m sa jednom crpnom stanicom, dok duljina kanalizacijske mreže II faze, uglavnom gravitacijskih kolektora, iznosi 1.089 m’. Radovi će se odvijati po sporednim ulicama naselja i dijelom po zelenoj površini do spoja na kolektor otpadnih voda naselja Rošini.

Izvođač radova je tvrtka ISKOP d.o.o. iz Sv. Petra u Šumi.

Dovršetak radova planira se sredinom siječnja 2023. godine, dok će Odvodnja Poreč i ostali sudionici u gradnji poduzeti sve potrebne mjere kako bi se radovi dovršili u što kraćem roku.

-Za vrijeme izvođenja radova na izgradnji kanalizacijske mreže promet će se odvijati pod privremenom regulacijom. Stoga molimo građane za strpljenje i dodatni oprez pri kretanju motornim vozilima u blizini gradilišta, te na poštivanje privremene prometne regulacije.

Za sve informacije o stanju radova, možete nam se obratiti na broj telefona 052 431 003 ili na info@odvodnjaporec.hr, objavila je Odvodnja u priopćenju.

Odvodnja Poreč d.o.o.

booktižin booktiga poreč

POREČ: Produženi BOOKtižin i besplatno učlanjenje za prvaše u knjižnici

lazarić toner loris ester diklić galija izložba

POREČ: Umjetnica Lazarić Toner i udruge udružile snage za pomoć životinjama