in

POREČ: Umjetnica Lazarić Toner i udruge udružile snage za pomoć životinjama

Umjetnica s gradonačelnikom i predstavnicama udruga

Humanitarna izložba likovnih radova umjetnice Istre Lazarić Toner, otvorena je ovih dana u galerijskom prostoru Udruge umirovljenika Klub Galija Poreč, u organizaciji Udruge za zaštitu životinja SOS Šape Poreč i uz pomoć Likovne udruge Poreč koja ovdje djeluje. Lazarić Toner živi i radi u Engleskoj, a posvetila je život umjetnosti, ali i ljubavi prema prirodi i životinjama, te je stoga odlučila porečkoj Udruzi za zaštitu životinja SOS Šape, organizatoru događaja, donirati deset svojih djela, a sav prihod od prodanih slika bit će iskorišten za zbrinjavanje životinja. Stoga je i moto izložbe „Kupi sliku i spasi život“. 

Umjetnica često boravi u Istri pa je tako ovih dana došla i u Poreč povodom izložbe, gdje se susrela s predstavnicima udruge SOS Šape, LUP-a i gradonačelnikom Lorisom Peršurićem koji joj je zahvalio na ovoj gesti, te izrazio zadovoljstvo suradnjom triju porečkih udruga u organizaciji ove humanitarne izložbe.

Lazarić Toner predavala je psihologiju kreativnosti na Liverpool Hope Univeristy College, diplomirala je povijest umjetnosti i bavi se slikarstvom. Studirala je umjetnost i dizajn na Northeast Wales Institute, a od 2003. specijalizirala je modeliranje i slikanje na staklu, arhitekturno staklo, vitraž i radove na staklu. Član je ULIKS-a u Puli, Grupe umjetnika pri LHUC u Liverpoolu, kao i Deeside Art Group u West Kirbyju.

Izložba se može pogledati svakog dana od 9 do 12 u radno vrijeme Kluba umirovljenika Galija, te od 18-19 sati. Svi zainteresirani mogu radove pogledati i kupiti do 17. rujna 2022 do kada ostaje otvorena, priopćeno je iz Grada Poreča.

Ilustracija Grad Poreč

Počinje zadnja faza gradnje kanalizacije u Stranićima

Organizatori festivala - Foto TZ Novigrad

NOVIGRAD: Metri i metri kratkih filmova na novom filmskom festivalu – jedinstvenom u Istri