in

Poljoprivrednicima predstavljene sve mjere i EU natječaji za modernizaciju i poboljšanje poslovanja

Foto Grad Poreč

Poduzetnički inkubator Poreč, u suradnji s tvrtkom Key Consulting iz Poreča, u utorak, 17. prosinca, organizirao je prezentaciju otvorenih natječaja za provedbu Podmjere 4.1. Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva i natječaja u najavi Podmjere 4.2. Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda« iz programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Prisutnima su predstavljene sljedeće operacije:

– 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava – tovno govedarstvo

– 4.1.2. Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš

– 4.1.3. Korištenje obnovljivih izvora energije Mjere omogućavaju brojna ulaganja u primarnu poljoprivredu, kao i u djelatnosti usmjerene ka navodnjavanju poljoprivrednih površina i očuvanju krajobraznih vrijednosti.

Uz navedene raspisane natječaje prezentacijom će se obraditi i sljedeće operacije u najavi:

– 4.2.1. Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima

– 4.2.2. Korištenje obnovljivih izvora energije

Tvrtka Key Consulting je detaljno objasnila svaku mjeru posebno te navela uvjete prihvatljivosti korisnika, ostale uvjete prihvatljivosti, postupak provedbe projekta, prihvatljive troškove te bodovanje projektnih prijava kako bi se svi zainteresirani mogli pripremiti za natječaje.

Prezentacija je bila namijenjena svim zainteresiranima, a posebice obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, obrtima registriranima za poljoprivrednu djelatnost, trgovačkim društvima za poljoprivrednu djelatnost, fizičkim i pravnim osobama upisanim u Upisnik poljoprivrednika.

S obzirom da su u najavi mjere 6.2. i 6.4. za poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika, Poduzetnički inkubator Poreč će svakako u suradnji s navedenom tvrtkom ponovno pozvati poljoprivrednike i ponovno im sve predstaviti, priopćeno je iz Grada Poreča.

POREČ: U subotu se trči humanitarna Adventska utrka za pomoć Centru za inkluziju

POREČ: Hana Gubić dobitnica stipendije Zaklade Marin Čilić!