in

POREČ: Asfaltirana staza između Varvara i poslovne zone Facinka

Foto Grad Poreč

Danas je dovršeno asfaltiranje pješačko-biciklističke staze koja spaja naselje Varvari, most preko zaobilaznice i poslovnu zonu Facinka u Poreču. Riječ je dionici dužine 340 metara i širine 4 metra (2, 5 metra za biciklističku stazu i 1,5 metar za pješačku) duž koje su postavljeni stupovi javne rasvjete. Nakon radova na asfaltiranju, staza će se dodatno opremiti vertikalnom i horizontalnom signalizacijom i barijerama za sprečavanje prolaza vozila.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Potrebu za uređenjem ove komunikacije izrazili su predstavnici i mještani mjesnog odbora Varvari, koji broji sve više stanovnika i mlađe populacije, te se javlja potreba za sigurnijom komunikacijom za pješake i bicikliste, umjesto one po glavnoj državnoj prometnici.

Radove izvodi Cesta d.o.o. Pula, u sklopu ugovora o asfaltiranju za ovu godinu, a Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča nastavit će s ulaganjima u komunalnu infrastrukturu po svim porečkim mjesnim odborima, u dogovoru s njihovim predstavnicima i prema potrebama građana, priopćeno je iz Grada Poreča.

Poreč: Gradonačelnik čestitao Emi Bulić, dobitnici nagrade za najbolju dječju poštansku marku

Foto TZ Novigrad - Park Food Fest 2022.

Park Food Fest u Novigradu osvojio tisuće gurmana koji su kušali najbolje istarske delicije