in

Na ulazu u POREČ gradi se još jedna benzinska. Investicija je “teška” 22,5 milijuna kuna

Gradi se nova benzinska u Varvarima - Foto Tanja Kocijančić

Puno nas je čitatelja pitalo znamo li što se gradi na ulazu u Poreč, uz cestu u pravcu Baderne, točnije u Varvarima. Doznali smo da se gradi nova benzinska crpka opatijske tvrtke Gas Oil i to nakon što je lani uz istu prometnicu, samo dva kilometra naprijed prema Kadumima i Baderni, otvorena još jedna i to Petrolova. Ova nova gradi se punom parom gradi, jer je plan da se otvori početkom lipnja, ali to neće biti samo benzinska crpka. Kako doznajemo Gas Oil će uz nju otvoriti i trgovinu, kafić koji će uz pića nuditi i hranu, praonicu automobila, te postaviti punjače za električna vozila. Ono što je zanimljivo jest da će svi navedeni sadržaji raditi od 0 do 24 sata i to tijekom cijele godine.

benzinska-varvari-porec-foto-tanja-kocijančić
Gradi se nova benzinska u Varvarima – Foto Tanja Kocijančić

Doznali smo to od vlasnika i direktora Gas Oila Igora Lučića, koji nam je otkrio da se radi o investiciji od tri milijuna eura. Uz sve spomenute sadržaje koje će otvoriti bit će ondje i veliki parking za automobile, kamione i autobuse.

-Zemljište od 7.200 četvornih metara kupili smo prošle godine od privatnika i pred Božić dobili građevnu dozvolu od Grada Poreča. Radovi su startali 10. siječnja ove godine. Ponudit ćemo sadržaje na velikom prostoru koje nema nijedna benzinska na području Poreča. Planiramo početi s radom u lipnju. Otvorit ćemo 18 novih radnih mjesta, a većinu smo već popunili. Naime, ljudi nam se sami javljaju za posao, jer je poznato da naša obiteljska tvrtka nudi jako dobre uvjete. K tome, nakon probnog rada zapošljavamo ljude na neodređeno vrijeme a to ljudima nosi sigurnost, rekao je za Istru Terru Magicu Igor Lučić.

benzinska-varvari-porec-3.jpg pumpa gas oil tanja kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

Dodaje da će se u njihov kompleks ulaziti samo iz pravca Poreča i neće biti moguće skretanje na pumpu za vozila koja dolaze iz pravca Pazina. No, veli Lučić, to je sasvim dovoljno, jer prometnicom Poreč – Pazin prometuje jako velik broj vozila i to ne samo ljeti, nego čitavu godinu.

Naglasio je da u Istri imaju još jednu benzinsku pumpu sa sličnim sadržajima u Puli, na Medulinskoj cesti, ali ova u Poreču bit će puno veća. Namjera njihove tvrtke Gas Oil je daljnje širenje, pa imaju u planu gradnju novih pumpi u Istri.

Pumpa u Puli - foto Gas Oil benzinska pumpa
Pumpa u Puli – foto Gas Oil
Gradi se nova benzinska crpka u Varvarima na ulazu u Poreč - foto Tanja Kocijančić
Gradi se nova benzinska crpka u Varvarima na ulazu u Poreč – foto Tanja Kocijančić

korona covid unsplash ilustracija doktor maska

Istarski stožer: Isti broj novozaraženih i hospitaliziranih

policija auto automobile blur buildings

Ukrao auto, njime udario u kamion, pa pobjegao