in

REDUKCIJA: Dojava o zalijevanju nogometnih terena u Poreču – Plava laguna odgovorila na prijavu

Screenshot - Zalijevanje nogometnih terena u Zelenoj laguni Poreč

Od ponoći je na snazi na snazi restrikcija vode prvog stupnja, tj. zabrana korištenja pitke vode za pranje vozila, ulica, trgova i javnih površina te privatnih i javnih zelenih površina, tuširanja na plažama i kupalištima, a iznimka su tržnice i ribarnice. No, jutros su počele stizati prve dojave građana da se nisu svi odmah prvi dan prilagodili novoj situaciji u kojoj se voda mora vrlo racionalno koristiti. Stigao nam je i video na kojem se vidi zalijevanja nogometnih terena u Zelenoj laguni, što spada u zabranjene radnje ako se koristi pitka voda.

zelena laguna zalijevanje nogometnih terena
Screenshot

Pitali smo hotelijersku tvrtku Plavu lagunu Poreč čime zalijevaju nogometne terene koji se nalaze preko puta ulaza u autokamp Bijela uvala. Odgovor donosimo u cijelosti.

“Što se tiče konkretno nogometnih terena za koje pitate, za njihovo zalijevanje koriste se podzemne vode, nikako pitka voda. Plava Laguna koristi vodu iz različitih bušotina na više lokacija, kao i vlastite pročistače vode (sekundarna voda) i vodu iz akumulacijskih jezera u koje redovito ulaže upravo u cilju zaštite vodnih resursa.

Plava Laguna će apsolutno poštivati sve mjere redukcije, iako su upravo zelene površine važan dio naše ponude te očekujemo umanjenje zadovoljstva naših gostiju, kao i znatnu materijalnu štetu. Tuširanje na plažama u našoj koncesiji već je onemogućeno te smo o istom informirali naše goste”, piše nam Eva de Zan Prusina, voditeljica ureda za odnose s javnošću u toj tvrtki.

Podsjetimo – nadzor provođenja mjera redukcije obavljat će komunalni redari koji će uočene prekršaje prijavljivati Državnom inspektoratu. Državni inspektorat će prekršitelje djelomično ili potpuno isključiti iz vodoopskrbnog sustava, sve dok traju mjere redukcije.

Pitali smo u Gradu Poreču kako će to funkcionirati – građani koji žele prijaviti najbrže će to učiniti tako da kontaktiraju Grad, odnosno komunalne redare koji će onda te prijave proslijediti nadležnoj inspekciji, odnosno Istarskom vodovodu.

Foto Jonas KIM za Pixabay - Ilustracija voda špina

Nemojte zaboraviti da je na snazi redukcija vode jer kazne su rigorozne

policija mup ilustracija

Policija uhitila bjegunca za kojim je raspisana međunarodna potraga