in

Poreč: IGORU VOJINOVIĆU nagrada “Zlatne ruke” Hrvatske obrtničke komore

Igor Vojinović - Foto Udruženje obrtnika Poreč

Hrvatska je obrtnička komora 1. srpnja 2022. održala Svečanu akademiju povodom Dana Hrvatske obrtničke komore. Bila je to prilika da se javnost upozna sa problemima obrtništva, čuju mišljenja uglednih gostiju, ali i ono najvažnije, nagrade zaslužni i uzorni obrtnici. Jedna od najvažnijih nagrada HOK-e, Plaketa ‘Zlatne ruke’ s pisanim priznanjem uručena je i porečkom obrtniku Igoru Vojinoviću, vlasniku trgovačkog obrta Syrinx.

Igor Vojinović rođen je 2. svibnja 1971. godine u Puli, osnovnu je školu završio u Poreču. Srednju je školu pohađao u Bujama i to CUO “Vladimir Gortan”. Obrtnik je od 1996. godine, najprije kao trgovac u poznatoj Ulici Decumanus u Poreču, a 2002. otvara novi ugostiteljski obrt s poslovnim partnerom. Otac je dvoje djece i rukovodi timom od 22 ljudi u dva različita obrta. Od 2002. Vojinović aktivno sudjeluje u radu Udruženja obrtnika Poreč, najprije kao član Izvršnog odbora Sekcije trgovaca i član Skupštine UO Poreč, a od 2006. godine postaje pročelnik Sekcije trgovaca i dopredsjednik Udruženja.

Iste godine izabran je za predsjednika Ceha trgovine Obrtničke komore Istarske županije i za člana Ceha trgovine HOK-a. Predsjednik Udruženja obrtnika Poreč postaje 29. prosinca 2008. godine. U mandatu predsjednika Vojinovića realizirane su mnoge aktivnosti, među kojima se izdvaja izrada novih web stranica Udruženja s nizom zanimljivih mogućnosti, ažurirana je baza kontakata obrtnika, organizirani su tečajevi ruskog, njemačkog, engleskog jezika i informatike, te niz stručnih predavanja vezanih uz zakonsku i drugu regulativu.

S Udruženjem trgovaca Grada Zagreba potpisana je povelja o prijateljstvu i suradnji. Kao predsjednik Udruženja obrtnika Poreč istaknuo se prepoznavanjem aktivne ulogom komorskog sustava u zajednici, zastupanjem interesa trgovaca u tijelima HOK-e (potpredsjednik i član Ceha trgovaca HOK-e).

Tijekom mandata Vojinovića redovito su se ispunjavali ugovorni uvjeti povratka kredita Udruženja. Udruženje se funkcioniralo bez financijskih poteškoća i s mnogobrojnim aktivnostima kao što su posjeti sajmovima, konzultacijama s lokalnom samoupravom, seminarima i predavanjima za obrtnike te je općenito javnost počela doživljavati Udruženje obrtnika Poreč kao pozitivan faktor u zajednici. U mandatu Igora Vojinovića Udruženje obrtnika Poreč dobilo je nagradu Grada Poreča 30. april.

Za svoj doprinos u radu Udruženja 2015. Igor Vojinović dobio je priznanje Udruženja obrtnika Poreč na proslavi 50. obljetnice postojanja samog udruženja.

Od značajnijih funkcija potrebno je istaknuti kako je 2008. do 2014. bio predsjednik Udruženja obrtnika Poreč, a potpredsjednik HOK-e od 2011. do 2015. godine. Član Ceha trgovine HOK-e bio je u razdoblju od 2007. – 2011., član Komisije za odabir najpovoljnijih ponuda za nabavu roba i usluga bio je od 2011. – 2015. član Skupštine HOK-e od 2011. – 2015, a zamjenik predsjednika Suda časti HOK-e od 2011. – 2016. godine, saznajemo u Udruženju obrtnika Poreč.

policija

Prijetio ženi pa napao policajce

Foto MUP policija ilustracija

Vozio obijesno pa drugom vozaču šipkom razbio vjetrobransko staklo