in

Poreč izglasao novi set mjera pomoći gospodarstvu

U utorak, 22. prosinca, održan je drugi dio 40. sjednice Gradskog vijeća Poreča u elektroničkom obliku, u skladu s mjerama radi sprječavanja širenja koronavirusa, te napucima Ministarstva uprave. Na sjednici je sudjelovalo 10 od ukupno 17 vijećnika. Uz rebalans proračuna za 2020. godinu izglasan je i zaključak za novi set COVID mjera za pomoć gospodarstvu Poreča, ugostiteljima i poduzetnicima.

Novi set mjera je:

1. Zakupnici poslovnih prostora u vlasništvu Grada Poreča kojima je odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, nakon 1. prosinca 2020. godine u određenom
periodu onemogućen rad, za taj će se period osloboditi obveze plaćanja ugovorene zakupnine u cijelosti.

2. Ugovorena mjesečna zakupnina (bez PDV-a) za poslovne prostore u vlasništvu Grada Poreča umanjit će se za razdoblje od 01.01.2021. godine do 31.01.2021. godine za 50%, te će se produljenje ove mjere razmatrati iz mjeseca u mjesec do normalizacije
poslovanja i prestanka otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih posebnim okolnostima u skladu s odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.
3. Korisnicima javnih površina koji su obveznici poreza na korištenje javnih površina odobrit će se potpore u uvjetima posebnih okolnosti uzrokovanih epidemijom COVID-19 kao kompenzacijske mjere s ciljem smanjenja porezne obveze korisnika javnih površina nastale u 2021. godini.

Kao i od samog početka krize uzrokovane epidemijom koronavirusa, Grad Poreč prilagođavat će mjere za pomoć gospodarstvu ovisno o razvijanju situacije kao i kroz konzultacije s lokalnim gospodarstvenicima, te u skladu sa svojim zakonskim mogućnostima.

Izvor Grad Poreč

Građani POREČA i POREŠTINE dobili novo vozilo za hitnu pomoć vrijedno više od milijun kuna

Grad Novigrad osigurao pomoć pri traženju propusnica sugrađanima koji nemaju pristup internetu