in

POREČ: Novi vlasnici aquaparka – AQUACOLORS kupili Francuzi

Foto Aquacolors Poreč

Looping grupa iz Francuske objavila je kako su preuzeli aquapark Aquacolors Poreču, a nakon što su prije godinu dana kupili i najveći istarski vodeni park – Istralandiju – od višnjanske poduzetničke obitelji Kovačić. Vlasnici Aquacolorsa donedavno bili su Česi.

Foto Aquacolors Poreč
Foto Aquacolors Poreč

Evo što kažu iz Looping grupe.

-Drago nam je što možemo poželjeti dobrodošlicu Aquacolorsu, jednom od najvećih vodenih parkova u Hrvatskoj i vodećih aquaparkova u južnoj Europi, u našu zajednicu od 18 zabavnih parkova. Smješten u Poreču, u Istri, jednoj od najboljih europskih turističkih destinacija, Aquacolors prima 170 tisuća posjetitelja godišnje i postaje jedan od vodećih Loopingovih vodenih parkova.

Obitelj Studénka iz Češke, koja je izgradila, razvila i upravljala Aquacolorsom otkad je otvoren za javnost 2015., u potpunosti će izaći iz poslovanja, dok će Mira Radišić, sadašnja direktorica parka, ostati i nastaviti upravljati Aquacolorsom, ističu iz Loopinga.

Aquacolors je Loopingov 18. park i drugi vodeni park grupe u Hrvatskoj nakon akvizicije Istralandije u ožujku 2022. Ova akvizicija omogućuje Loopingu da izgradi snažnu hrvatsku platformu s Aquacolorsom i Istralandijom koji zajedno imaju više od 350 tisuća posjetitelja godišnje kroz dva komplementarna pozicionirana proizvoda.

-Dodatno, akvizicija diverzificira Loopingov geografski otisak na jugu Europe i jača njegov portfelj vodenih parkova na otvorenom, u skladu sa strategijom grupe. Uz integraciju Aquacolorsa, Looping očekuje da će privući više od 6,2 milijuna posjetitelja 2023. godine, naglašavaju.

Looping, dodali su u svojoj izjavi za medije, planira nastaviti podupirati razvoj Aquacolorsa s istim poduzetničkim DNK-om i vrijednostima, zadržavajući snažno lokalno usmjerenje parka.

Laurent Bruloy, izvršni direktor i suosnivač Looping grupe, komentirao je:

“Želio bih čestitati obitelji Studénka koja je razvijala park i učinila ga jednim od najljepših primjera industrije vodenih parkova u južnoj Europi. Duboko poštujemo sve što su postigli.”

Za koju su cijenu preuzeli Aquacolors Looping grupa nije otkrila.

Foto: Hrvatska udruga za odnose s javnošću

Istarska policija osvojila Grand Prix za najbolji komunikacijski projekt, nastao bez budžeta

Novigrađani pripremaju predstavu u CMIK-u

NOVIGRAD: Svibanj u CMIK-u – Nova kazališna predstava UPKA Errora i susret malih pjevača