in

POREČ: Objavljena brošura Proračun u malom za 2023. godinu

Foto Grad Poreč

Grad Poreč objavio je brošuru „Proračun u malom“ kako bi građankama i građanima približio gradske financije i što bolje ih upoznao s najvažnijim dokumentom potrebnim za funkcioniranje grada u 2023. godini. Kroz ovu su brošuru, na jednostavan i slikovit način, prikazani najvažniji planirani godišnji prihodi i primici, te svi rashodi i izdaci Grada kako bi građani dobili potpunu informaciju o tome gdje se i kako troši javni novac.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Poreč „Proračun u malom“ objavljuje već devetu godinu za redom, a njegovom objavom potvrđuje visoku razinu transparentnosti i otvorenosti koja podrazumijeva točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu i omogućuje kontrolu prikupljanja i trošenja javnog novca, što najvišom ocjenom već nekoliko godina ocjenjuje i Institut za javne financije koji u svom istraživanju vrši kontrolu lokalnih proračuna. Kao i ranijih godina, Proračun Grada Poreča, za sve stanovnike osigurava najviši nivo javnih usluga, koji se može pratiti i na platformi Otvoreni grad, putem koje je svima omogućeno praćenje isplata iz gradskog proračuna  i financijske kartice.

Iz „Proračuna u malom“ može se doznati koliko su i koji ukupni prihodi i rashodi Grada, što sve Grad financira, koliko se izdvaja za školstvo, socijalnu skrb i komunalnu infrastrukturu. Gradonačelnik Loris Peršurić u uvodnoj je riječi pozvao građane da svojim sugestijama sudjeluju u usmjeravanju proračunskih sredstava i stvaranju zajedničke slike budućnosti po želji građana – U Proračunu posebno smo vodili računa o zadržavanju standarda javnih potreba građana svih generacija, ali smo isto tako zadržali visoki komunalni standard uređenja našega grada, poručio je gradonačelnik, posebno izdvojivši gradnju vrtića u Varvarima i Novoj Vasi, dovršetak međuzaobiolaznice, proširenje Doma za starije, obnove kulturnih dobara, pješačko-biciklističku stazu Nova Vas-Kukci i druge.

Građani će uskoro svoj primjerak „Proračuna u malom“ dobiti na kućnu adresu, a dodatni primjerci moći će se dobiti i na porti gradske uprave i gradskih ustanova.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

PDF verziju Proračuna u malom za 2023. godinu na hrvatskom jeziku možete pronaći u rubrici Proračun Grada Poreča na web stranici www.porec.hr ili preuzeti na linku, a uskoro će biti dostupna i verzija na talijanskom jeziku, priopćeno je iz Grada Poreča.

Foto Biciklistički klub Poreč

POREČ: MTB Zimske lige Istre i Kvarnera privukao velik broj biciklista iz tri države

Foto PU istarska policija mup klabot

Japanski konzul posjetio istarsku policiju