in

POREČ: Obnavlja se autobusni kolodvor. Od vlasnika smo dobili detalje što će sve točno napraviti

Obnavlja se autobusni kolodvor - Foto Tanja Kocijančić

Proteklih dana vrlo je pozitivno odjeknula vijest da se obnavlja autobusni kolodvor u Poreču, koji je mnogima trn u oku. Naime, kolodvor je ruglo u centru grada, a brojnim posjetiteljima upravo je on prvi kontakt s Porečom. Grad Poreč više je puta tražio od vlasnika, tvrtke Arriva koja je prije nekoliko godina preuzela riječki Autotrans, da ga rekonstruira. Stoga smo i mi poslali službeni upit kako bismo doznali što će se točno preurediti. Hoće li se rekonstruirati cijeli kolodvor ili samo dio, te koliko to sve košta – pitali smo vlasnika.

obnova je vrijedna 500.000 kn - Foto Tanja Kocijančić
Obnova je vrijedna 500.000 kn – Foto Tanja Kocijančić

Iz odnosa s javnošću Arrive kažu nam da su radovi započeli 29. studenoga i trebali bi trajati mjesec dana, ovisno o vremenskim prilikama.

-Saniraju se nadstrešnice i u sklopu toga zamijenit će se postojeća rasvjeta i ugraditi nova rasvjetna tijela. Investicija se procjenjuje na 500.000 kuna. Nadalje, u prvom kvartalu 2023. godine planiramo uređenje javnog sanitarnog čvora kao i sanaciju rubnjaka te dijela asfalta na autobusnom kolodvoru. Dugoročna rješenja za autobusni kolodvor definirat će se u suradnji s Gradom Porečom, a sukladno budućim logističkim i prometnim potrebama, odgovaraju na naš upit.

Dodali su da je ovaj zahvati dio investicijskog plana Arrive Hrvatska čiju je realizaciju djelomično otežala dvogodišnja pandemija kao i enormni financijski gubici koje je prouzročila tvrtki.

-No, svjesni smo naših obveza koje proizlaze iz vlasništva nad predmetnom lokacijom te smo krenuli u potrebna investicijska ulaganja. Ovim putem želimo istaknuti odličnu suradnju s Gradom Porečom, u svim segmentima. Naime, krajem ovog mjeseca puni se prva godina obavljanja gradskog prijevoza s električnim vozilom, s čime svi možemo zadovoljni.

Također ovim putem zahvaljujemo Gradu Poreču i svim korisnicima naših usluga na strpljenju i razumijevanju dok traju radovi na sanaciji kolodvora, zaključili su iz Arrive na upit našeg portala.

Adventska bajka u Vižinadi - Ilustracija

Adventska bajka u Vižinadi donosi veselje za sve generacije

Foto Istarska županija prijem kineska delegacija

Prijem za kinesku delegaciju u čast promociji knjige „Kineska mudrost u izričaju“ predsjednika Xi Jinpinga