in

Adventska bajka u Vižinadi donosi veselje za sve generacije

Adventska bajka u Vižinadi - Ilustracija

Vrijeme blagdana i ove će se godine obilježiti bogatim programom Adventska bajka u Vižinadi koji će trajati skoro do Božića. U Općini i TZ-u osmislili su brojna događanja za sve generacije.

Počinju već sutra, u utorak 6. prosinca, kada će u 16 sati djeca iz vrtića i osnovne škole uživati u predstavi “Šesta noć prosinca” koju će izvesti dobro poznati Teatar Naranča, a onda slijedi pravo veselje i podjela poklona za Svetog Nikolu ispred crkve sv. Jeronima.

Nisu zaboravili ni umirovljenike, pa su u srijedu 14. prosinca i četvrtak 15. prosinca od 9 do 11 sati za njih organizirali podjelu poklon paketa i prigodno predbožićno druženje pokraj Battistelline šterne.

Slijedi petak 16. prosinca kad će u podne, pokraj Battistelline šterne, imati prijem za novorođenu djecu (oni koji su rođeni 2022.), a za ostalu djecu ovo će biti velik i sretan dan s obzirom da u 16 sati Djed Božićnjak dolazi u Vižinadu.

Svoj djeci starosti od godine dana do četvrtoga razreda osnovne škole podijelit će poklon pakete, pri čemu će Jelena Jekić fotografirati tu veselu atmosferu. Ujedno, napravit će fotografije svakog djeteta, pa će roditelji kasnije od nje moći kupiti kalendar s fotografijom po cijeni od 30 kuna.

U 18 sati u Centru za posjetitelje Maraston otvara se izložba jaslica, što je projekt Zajednice Talijana Vižinada, a dan će završiti na najljepši mogući način – Adventskom bajkom na šterni s početkom u 18 sati, uz bogatu eno-gastronomsku ponudu i nastup benda 2BMB.

Subota 17. prosinca donosi božićno fotografiranje u Centru za posjetitelje Maraston (od 12 do 18 sati), dok u 17.30 sati možete uživati u božićnom koncertu Zajednice Talijana u Domu kulture. Nastupit će mali pjevači, plesna skupina, mješoviti zbor “Armonia”, “Brass band”, Ana Vedriš i Maria Baldini.

I sport je dobio svoje zasluženo mjesto u programu, pa u srijedu 21. prosinca u 18 sati u Domu kulture počinje predbožićno klupsko natjecanje Kickboxing kluba Zeus, a već u četvrtak 22. prosinca bit će radionica za djecu “Izrada božićnih kolačića s bakom Mraz” koja počinje u 16 sati u Centru za posjetitelje Maraston.

I tog dana čeka vas Adventska bajka na šterni s početkom u 18 sati – odlična eno-gastro ponuda te pjesma i ples uz Alma Creep band.

Foto di Pexels da Pixabay

Pepco povukao proizvod s polica

Obnavlja se autobusni kolodvor - Foto Tanja Kocijančić

POREČ: Obnavlja se autobusni kolodvor. Od vlasnika smo dobili detalje što će sve točno napraviti